Maso na šlehačce: Šlehačka je oblíbenou surovinou k přípravě různých druhů masa
Šlehačka, jinak také smetana ke šlehání, se používá při zapékání masa. To je díky ní jemnější a šťavnatější, než kdyby se peklo samotné. Příprava takového jídla nezabere mnoho času. Vybrali jsme několik oblíbených receptů.
Nejznámější jsou kotlety na šlehačce, ale vepřové maso je možné nahradit i jiným druhem a výsledek bude vždy lahodný. Na smetaně nešetřete, v obchodě vyberte tu s vyšším obsahem tuku, protože jedině tak dosáhnete požadované jemné chuti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vepřové maso na šlehačce
Do této kategorie patří již zmíněné oblíbené kotlety, ale dobrou volbou je také šťavnatá krkovice. Ta je prorostlejším kusem masa a proto si během pečení zachová šťavnatost i výraznou chuť. Vepřové maso je rychle měkké a tak ho není třeba péct výrazně dlouho.
Kuřecí maso na šlehačce
I kuřecí maso se s chutí šlehačky skvěle páruje a tak spojením těchto dvou surovin nemůžeme udělat chybu. Ať už na šlehačce připravíme prsa, stehna nebo celé kuře, jídlo se vždy povede. Nejvhodnější přílohou jsou brambory v různých variacích.
Ostatní maso na šlehačce
Stejným způsobem můžeme připravit i krůtí maso, králíka nebo třeba zvěřinu. Postup je stále stejný, jen pro zvýraznění přidáme vhodné koření. Ke zvěřině patří divoké koření nebo jalovec, králík zase dobře chutná s česnekem a krůtí maso si rozumí se sladkou paprikou i s kari.
Pokud jste se doposud s tímto způsobem přípravy jídla nesetkali, přinášíme videorecept, ve kterém je vše hezky znázorněno, a podle kterého se během vaření můžete řídit. Stačí jen vybrat to správné maso a pustit se do práce.
Komentáře