Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačka, jinak také smetana ke šlehání, se používá při zapékání masa. To je díky ní jemnější a šťavnatější, než kdyby se peklo samotné. Příprava takového jídla nezabere mnoho času. Vybrali jsme několik oblíbených receptů.

Nejznámější jsou kotlety na šlehačce, ale vepřové maso je možné nahradit i jiným druhem a výsledek bude vždy lahodný. Na smetaně nešetřete, v obchodě vyberte tu s vyšším obsahem tuku, protože jedině tak dosáhnete požadované jemné chuti.

Vepřové maso na šlehačce

Do této kategorie patří již zmíněné oblíbené kotlety, ale dobrou volbou je také šťavnatá krkovice. Ta je prorostlejším kusem masa a proto si během pečení zachová šťavnatost i výraznou chuť. Vepřové maso je rychle měkké a tak ho není třeba péct výrazně dlouho.

Kuřecí maso na šlehačce

I kuřecí maso se s chutí šlehačky skvěle páruje a tak spojením těchto dvou surovin nemůžeme udělat chybu. Ať už na šlehačce připravíme prsa, stehna nebo celé kuře, jídlo se vždy povede. Nejvhodnější přílohou jsou brambory v různých variacích.

Ostatní maso na šlehačce

Stejným způsobem můžeme připravit i krůtí maso, králíka nebo třeba zvěřinu. Postup je stále stejný, jen pro zvýraznění přidáme vhodné koření. Ke zvěřině patří divoké koření nebo jalovec, králík zase dobře chutná s česnekem a krůtí maso si rozumí se sladkou paprikou i s kari.

Pokud jste se doposud s tímto způsobem přípravy jídla nesetkali, přinášíme videorecept, ve kterém je vše hezky znázorněno, a podle kterého se během vaření můžete řídit. Stačí jen vybrat to správné maso a pustit se do práce.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky