Ochutnejte masovou směs s bramboráčky. Sváteční dobrota je ideální pro chladné dny
Některé pokrmy jsou jako stvořené na sváteční deštivý víkend, kdy vám počasí nedovolí jít ven, ale dobré jídlo dokáže zlepšit náladu. Bramboráčky dají obvykle více práce, čímž zároveň efektivně zaženete nudu.
Základem jsou bramboráky a asi málokdo je nemá rád. Tyto z našeho receptu jsou malé jako lívanečky, navíc doplněné masovou směsí, posypané sýrem a krátce zapečené, aby se sýr roztekl. Jako přílohu doporučujeme některý salát, nejlépe zelný, který se k tomuto jídlu skvěle hodí. Asi už tušíte, jaká to bude pochoutka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Masová směs s bramboráčky
S trochou trpělivosti se jistě podaří všem.
- Začněte bramborákovým těstem. Oloupané a nastrouhané brambory okořeňte, zalijte pivem (bramboráčky budou křupavější), přidejte vejce a zahustěte tak, aby vzniklo polohusté těsto na bramboráky. Brambory můžete místo piva zalít i horkým mlékem podle zvyku.
- Na lívanečníku nebo pánvi, na předem nahřátém tuku (sádlo, olej), usmažte malé bramboráčky.
- Na jiné pánvi rozpečte na kostičky nakrájenou slaninu (pod hodně libovou dejte trochu oleje).
- Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky. Přidejte ji na pánev k slanině a nechte ji zpěnit.
- Maso nakrájejte na kostičky, přidejte k cibuli a společně opékejte za stálého míchání. Pak osolte (předčasně osolené maso by pustilo hodně šťávy) a okořeňte.
- K poloměkkému masu přidejte nakrájené žampiony a kapie, nasekané feferonky (podle chuti), jemně utřený stroužek česneku. Dochuťte hořčicí a za občasného zamíchání duste doměkka.
- Tip: Místo žampionů můžete použít lesní houby, pokud je máte, a místo vepřového masa kuřecí.
- Hotovou směs rozdělte na připravené bramboráčky, posypte sýrem a krátce zapečte v troubě, aby se sýr roztavil.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Podívejte se ještě na přesný rozpis surovin na masovou směs s bramboráčky, zajímat by vás mohly i komentáře uživatelů.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře