Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkové knedlíky si v létě nenechte ujít. Ochutnejte ty nejlepší z kynutého, tvarohového nebo odpalovaného těsta
Zdroj: Top recepty

Meruňky jsou velmi zdravé a chutné, atraktivní je i jejich výrazná barva. Během sezony si pochutnáváme na tom nejlepším, co z nich můžeme připravit. A nemůžeme si nechat ujít meruňkové knedlíky.

Máme na výběr více variant těst, záleží na nás, co upřednostníme. Klasikou jsou kynuté knedlíky, které si snadno po uvaření zamrazíme na pozdější využití. Vyplatí se jich uvařit naráz více. Mrazíme je rozdělené na porce. Pak je stačí jednoduše ohřát v mikrovlnné troubě a máme rychle připravený oběd.

Kynuté ovocné knedlíky

Na kynuté těsto potřebujeme hrubou mouku, mléko, vejce, cukr a kousek droždí. Z několika surovin vykouzlíme nezapomenutelnou pochoutku. Plníme je ovocem, které trochu přisladíme. Vaření je rychlé - nejprve je vaříme přikryté z jedné strany, pak je odkryjeme a dovaříme z druhé strany. Hned po vytažení knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich mohla unikat pára. Také je lehce omastíme, aby se neslepovaly. Podáváme je se strouhaným tvrdým tvarohem, posypané cukrem a polité rozpuštěným máslem. 

Knedlíky z tvarohového těsta

Těsto připravujeme z měkkého tvarohu, vajíčka a mouky. Rozdělíme ho na dílky, které plníme ovocem, a tvoříme z nich knedlíčky. Dobře je uzavřeme a uvaříme na mírném ohni. Na talířích knedlíčky rozkrojíme a dochutíme - dobré jsou se skořicovým cukrem, sypané nastrouhaným tvrdým tvarohem, polité máslem a dozdobené šlehačkou

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Nejprve přivedeme do varu mléko se solí a trochou másla. Přisypeme mouku, aby vznikla hustá kaše. Jakmile se kaše trochu ochladí, přidáme vajíčko. Vypracujeme nelepivé těsto a obalujeme jím meruňky. Knedlíčky vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Skvěle chutnají se strouhaným tvarohem, posypané cukrem a polité máslem. 

Ať už se rozhodneme pro jakékoliv těsto, pokaždé si pochutnáme. Ovocné knedlíky jsou dobrotou, která patří k létu. Kromě meruňkových knedlíků jsou velmi chutné např. borůvkové, jahodové a rebarborové. Nemáme-li ovoce čerstvé, poslouží dobře i mražené.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky