Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minidortíky jsou menší napodobeninou velkých dortů, ale mnohdy i jednodušší verzí dortu klasické velikosti. Jsou to dorty, které nemají oslnit svou barevností a propracovaností detailů, ale prostě jen udělat obdarovanému radost.

Dort ve své malé nebo dokonce miniaturní velikosti bývá dárkem z lásky, z přátelství nebo jen tak pro radost. Má sice dekorativní zdobení, ale je daleko jednodušší než velké dorty a proto je spíše výsledkem práce začátečníků a dětí.

Jak na vytvoření malého dortu

Příprava je stejná jako u velkého dortu - jen ingredience jsou poloviční:

  • Piškot upečeme ve formě nebo na plechu ve formě plátu, který rozkrájíme a složíme na sebe. Tímto způsobem vytvoříme hranaté nebo kulaté dortíky, ale i malé cupcaky, které se zdobí jako dort.
  • Na potření dortíků použijeme marmeládu, krém, šlehačku nebo tvaroh. Minidortíky s máslovým krémem se hodí na potažení marcipánem - práci díky malé velikosti zákusku zvládne i začátečník.
  • Dorty zdobíme jednoduchými dekory - čokoládou, krémem, ovocem nebo marcipánem. Musíme mít na paměti, že nevytváříme dort na výstavu, ale pro někoho, kdo ocení naši snahu.

Jeden z jednodušších a přesto luxusních dezertů je dort ze zakysané smetany, piškotů a ovoce. Na jeho přípravu se můžete podívat v našem videu:

 

Komentáře

Další tipy a triky