Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčata jsou jednou z nejoblíbenějších českých surovin na přípravu mnoha pokrmů, hodí se i jen tak ke grilovanému masu či na chleba s máslem. S našim videem vytvoříte z chutných rajčat krásnou podívanou.

Populární ovoce našich zahrádek, které rádi pěstujeme i na balkonech, dává první plody už cca 8 týdnů po vysazení. Vyberte menší oválné kousky a můžete s nimi kouzlit tak, že to ocení velcí a příjemně překvapíte ty nejmenší.

  1. Oválná cherry rajčátka zakrojíme podélně a poté znovu kolmo na první řez.
  2. Nekrájíme úplně.
  3. Rozevřeme vytvořené části do stran a vzniknou motýlí křídla.
  4. Pro vytvoření tykadel použijeme cca 4-5 cm pažitky.

Rajčata v naší kuchyni

Rajčata jsou v české letní kuchyni takřka nenahraditelná. Mají široké uplatnění v teplé i studené kuchyni od omáček, přes polévky, pizzu i kečupy až po skvělé letní saláty. A jistě nemusíme zmiňovat, jak jsou rajská jablíčka zdravá, že jsou plná vitamínů, vlákniny a vody, tedy skvělá pro letní svačinky. Pokud máte plodů letos nadbytek, prohlédněte si náš receptář plný tipů na jejich chutné zpracování. Výsledné dobroty oceníte zejména v zimních měsících. A jaký je váš oblíbený pokrm z rajčat?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky