Co upéct s angreštem? Inspirujte se nejlepšími moučníky z receptáře
Angrešt právě dozrává na našich zahrádkách a jak jinak využít tyto výtečné plody, než k upečení lahodného koláče nebo bublaniny. Mimo sladké dezerty z něj snadno vyrobíme také marmeládu nebo kompot.
Plody angreštu příznivě ovlivňují naše tělo, jsou plné vitamínů i antioxidantů. Toto drobné ovoce chutná báječně čerstvé i tepelně upravené ve formě marmelády či kompotu. Stejně tak je využíváme i do různých koláčů nebo bublanin.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Koláče s angreštem
Bobule angreštu chutnají skvěle na koláči, můžeme ho doplnit tvarohovým krémem a posypat drobenkou. Používáme čerstvě natrhaný angrešt nebo také zavařený kompot. Ovoce lze zamíchat přímo do těsta nebo ho rozložit na povrch koláče.
Řezy s angreštem
Angrešt je vhodný k použití na jakýkoliv moučník, hodí se třeba k odpolední kávě či k svačině. Báječně chutná na piškotovém těstě se zapečenou krustou z vyšlehaných bílků. Kompotovaný angrešt můžeme i rozmixovat a přidat do těsta na bábovku.
Čerstvý angrešt nebo také kompot se dá využít i na tento cuketový koláč s drobenkou, který upečete podle videoreceptu během chviličky.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře