Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Angrešt právě dozrává na našich zahrádkách a jak jinak využít tyto výtečné plody, než k upečení lahodného koláče nebo bublaniny. Mimo sladké dezerty z něj snadno vyrobíme také marmeládu nebo kompot.

Plody angreštu příznivě ovlivňují naše tělo, jsou plné vitamínů i antioxidantů. Toto drobné ovoce chutná báječně čerstvé i tepelně upravené ve formě marmelády či kompotu. Stejně tak je využíváme i do různých koláčů nebo bublanin.

Koláče s angreštem

Bobule angreštu chutnají skvěle na koláči, můžeme ho doplnit tvarohovým krémem a posypat drobenkou. Používáme čerstvě natrhaný angrešt nebo také zavařený kompot. Ovoce lze zamíchat přímo do těsta nebo ho rozložit na povrch koláče.

Řezy s angreštem

Angrešt je vhodný k použití na jakýkoliv moučník, hodí se třeba k odpolední kávě či k svačině. Báječně chutná na piškotovém těstě se zapečenou krustou z vyšlehaných bílků. Kompotovaný angrešt můžeme i rozmixovat a přidat do těsta na bábovku.

Čerstvý angrešt nebo také kompot se dá využít i na tento cuketový koláč s drobenkou, který upečete podle videoreceptu během chviličky.

Přejeme dobrou chuť.

 

Další tipy a triky