Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mufloní maso: Jaká jsou jeho specifika a k jakým kuchyňským úpravám se nejvíce hodí
Zdroj: Pixabay

Mufloní maso je neprávem srovnáváno se skopovým. Na rozdíl od skopového ale není cítil lanolinem či jinými typicky skopovými pachy. Dokonce je považováno za jedno z nejchutnějších mas, které se hodí pro všechny druhy kuchyňských úprav.

Mufloní maso má tmavě červenou barvu a je optimálně prorostlé tukem. Ceněné je především maso muflončat, které je křehké, šťavnaté a chutné. Je také jedním z nejzdravějších druhů masa a to díky obsahu vitamínů B3, B12, železa a zinku.

Jednotlivé druhy masa a jejich využití

Maso pocházející z dospělých zvířat se doporučuje naložit před tepelnou úpravou do marinády. Bude pak křehčí a šťavnatější, postačí mu kratší doba přípravy.

  • Mufloní kýta je charakteristická svou typickou vůní. Čím starší zvíře bylo, tím je vůně intenzivnější a maso pevnější. Je tedy vhodné ho naložit nebo namořit. Kýtu lze zpracovat na medailonky nebo steaky u mladších kusů. U starších spíše na guláš.
  • Mufloní plec využijeme na dušení, pečení, přípravu ragů nebo do guláše.
  • Mufloní hřbet lze použít při přípravě minutky, hodí se také na grilování nebo na řízečky.
  • Mufloní svíčková je společně s hřbetem tou nejkvalitnější částí mufloní zvěřiny. Hodí se na minutkovou úpravu.
  • Zbylé části použijeme do guláše.

Teď už víte, jak kterou část z muflona zpracovat. A až se vám nějaký ten dobrý recept povede, přidejte ho do naší virtuální kuchařky. Receptů s mufloním masem tu je jen několik.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli