Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horkovzdušnou fritézu dnes najdete ve většině moderních kuchyních. Fritéza se velmi rychle stala oblíbeným spotřebičem, jelikož se jedná o všestranného pomocníka v domácnosti. Na co všechno je dobrá se dozvíte níže.

Horkovzdušná fritéza má v kuchyni mnoho využití. Vaření v ní je zdravější, energeticky úspornější, a mnohdy také rychlejší. K dostání jsou fritézy různých cenových relací, od těch pouze s pár tlačítky až po fritézy, které se ovládají pomocí aplikace v chytrém telefonu.

Na co je dobrá horkovzdušná fritéza

Máte hned několik možností, na co horkovzdušnou fritézu používat:

  1. Zdravé smažení: Nejvíce horkovzdušnou fritézu využijete při smažení, ke kterému není potřeba žádný olej. Díky cirkulaci vzduchu jsou pokrmy opečené ze všech stran a jsou tak úžasně křupavé.
  2. Sladké pečení: V horkovzdušné fritéze nemusíte jenom smažit, ale můžete také péct sladké moučníky. Výborně v ní připravíte například muffiny v silikonových košíčcích nebo kynuté plněné buchty.
  3. Slané pečení: Nejenom sladké pokrmy, ale i ty slané si můžete upéct v horkovzdušné fritéze. Na tento účel se fritéza hodí zejména pokud si přejete upéct menší počet porcí a nechce se vám roztápět celá trouba.
  4. Ohřívání pokrmů: V horkovzdušné fritéze si snadno ohřejete připravený oběd z předešlého dne. V porovnání s ohříváním v mikrovlnné troubě to ale bude trvat o pár minut déle.
  5. Grilování: Vybrané modely horkovzdušných fritéz mají funkci gril. Některé mají dokonce i rotační špíz, díky kterému si můžete v pohodlí domova ugrilovat celé kuře.
  6. Domácí popcorn: V některých horkovzdušných fritézách je možné udělat domácí popcorn. Je však potřeba, aby měla fritéza otočný koš, zrna kukuřice se pak budou opékat rovnoměrně.

Věděli jste, že popcorn je možné v horkovzdušné fritéze připravit i z kuřecího masa? To se nakrájí na malé kousky, obalí se ve vajíčku a ochucené strouhance, a pak se osmaží do zlatova.

Komentáře

Další tipy a triky