Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na co použít brambory typu A? Vyznat se v typech brambor se vyplatí
Zdroj: Pixabay, congerdesign

Není brambora jako brambora. Určitě se vám už stalo, že jste se těšili, jak si pochutnáte na bramborách a naprosto vás zklamaly. Když se jedná o pár koupených kilo, nevadí, ale bylo by škoda udělat přehmat při nákupu brambor k uskladnění na celou zimu.

Brambory rozdělujeme z pohledu kuchyňských úprav do třech základních skupin, jedná se o varné typy A, B, C. Každý z nich je vhodný na jiný způsob zpracování, proto se vyplatí v jejich značení vyznat. V opačném případě budeme opakovaně zklamaní.

Použití brambor typu A

Tento typ brambor je skvělý na přípravu bramborových salátů. Brambory jsou pevné, jen mírně moučnaté, příliš se nerozváří a výborně drží tvar. Můžeme je vařit ve slupce. Snadno je pak oloupeme a použijeme podle potřeby.

Následující videorecept vám předvede přípravu výborného bramborového salátu. Hlavně do něj nezapomeňte vybrat správný typ brambor.
 
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky