Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na co použít brambory typu B? K čemu se který typ brambor nejvíce hodí
Zdroj: Pixabay, Rita

Každý typ brambor má trochu jiné kuchyňské využití. Pro správnou orientaci v jednotlivých typech nám pomáhá jejich značení. Je zcela jednoduché - jsou to písmena A, B, C. Vyplatí se vědět, k čemu jsou které brambory nejvhodnější. Ušetříme si tím zbytečné omyly a nepovedená jídla.

Při nákupu menšího množství brambor chybu ve výběru až tak nepocítíme, ale pokud si koupíme několik pytlů k uskladnění a zvolíme špatně, bude nás to mrzet celou zimu. Zapamatujte si proto, na co se který typ brambor nejvíce používá. 

K čemu se hodí brambory varného typu B

U těchto brambor je to nejsnazší. Brambory typu A jsou pevné a nerozváří se, proto jsou ideální např. do bramborového salátu a k vaření ve slupce. Brambory typu C jsou vhodné do různých těst a bramborových kaší. Ale typ B se nachází na pomyslné příčce uprostřed a jeho vlastnosti ho předurčují k využití jako přílohové brambory.

Podle následujícího videoreceptu můžete připravit zapečený květák s bramborami. Pokrm bude výborný z brambor typu A nebo B.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky