Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na co použít brambory typu C? Správný výběr vhodného typu je základem úspěchu
Zdroj: Toprecepty, Holger Langmaier

Správný výběr vhodného typu brambor je základem úspěchu, přitom to není až tak složité. Tři základní typy se značí písmeny abecedy a vyplatí se pamatovat si, k čemu se který z nich nejvíce hodí.

Základní typy brambor jsou A, B a C. Toto rozdělení se týká hlediska vhodné kuchyňské úpravy. Kromě toho se liší brambory podle jednotlivých odrůd, což je samozřejmě mnohem složitější. Každá odrůda má trochu jiné vlastnosti a každý z nás upřednostní trochu jinou chuť.

Na co použít brambory typu C

Brambory typu C jsou nejvíce moučné, rychle se rozváří a měknou, proto jsou ideální na přípravu kaší nebo těst. Do těst se dají snadno rozmačkat, stačí použít mačkadlo (šťouchadlo) na brambory a máme rychle hotovo. 

Následující video vám ukáže, jak postupovat při vaření bramborových knedlíků. Jsou vynikající ke kysanému zelí a masu, ke špenátu i k některým omáčkám. Nezapomeňte vybrat do těsta správný typ brambor.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky