Na co použít celozrnnou mouku? Je výživově hodnotnější než obyčejná bílá mouka
Bez mouky se v kuchyni neobejdeme, proto dnes v obchodech najdeme široké množství různých mouk, od těch tradičních po méně známé. V našem článku se dozvíte, na co efektivně využívat mouku celozrnnou.
Celozrnná mouka vzniká umletím celého zrna i s jeho slupkou. Oproti klasické bílé mouce si zachovává větší množství cenných živin a vlákniny. Proto je celozrnná mouka zdravější a více nás zasytí. Poradíme vám, jak ji v kuchyni využít.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
K čemu použít celozrnnou mouku
Klasickou bílou mouku je možné v receptech plně nahradit moukou celozrnnou, pokud s ní však teprve začínáte, je vhodnější ji do receptů přidávat postupně.
- Celozrnnou moukou je možné zahušťovat omáčky a polévky, dosáhnete tak zdravějšího zahušťování.
- Tato mouka se také výborně hodí do slaných koláčů, domácího pečiva nebo těsta na pizzu.
- Využijete ji také při sladkém pečení, a to zejména při přípravě sušenek, palačinek a ovocných koláčů.
- Kromě sladkého pečiva si doma můžete udělat dokonce i drobenku z celozrnné mouky, která moučníkům dodá křupavost.
- Své využití má tato mouka také při přípravě příloh k hlavním jídlům, jako jsou noky nebo kynutý knedlík.
A co doma z celozrnné mouky připravujete vy? Mícháte ji v receptech s klasickou bílou moukou nebo pečete pouze z celozrnné? Podělte se s námi v komentářích o vaše rady a tipy a upečte si s námi chutný celozrnný koláč podle videoreceptu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Co upéct z celozrnné pšeničné mouky? Proč je tato mouka skvělou volbou pro pečení
Na co si dát pozor u celozrnných koláčů? Prozradíme, co vás může překvapit
Smažený celer v trojobalu: Křupavé plátky zeleniny jsou skvělé s tatarkou, chuť dodá i ingredience přidaná před obalovaním
Komentáře