Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuchyňský teploměr je pomocníkem, který najde uplatnění při pečení, vaření, smažení i zavařování. Neobejdete se bez něj při výrobě mléčných výrobků. Na trhu je několik druhů teploměrů, každý si tedy může vybrat dle svých potřeb.

Velkým pomocníkem je především pro začínající kuchaře, kteří nemají dostatek zkušeností. Teploměr jim prozradí, jestli je jídlo uvnitř propečené tak, jak je třeba. Ale ani profesionálové nad teploměrem neohrnují nos, díky němu se dozví přesnou teplotu uvnitř steaku nebo pečeně.

Na co se hodí kuchyňský teploměr

Většina kuchyňských teploměrů má vpichovací jehlu, kterou měří teplotu. Na zavařování či na určení teploty mléka se používá skleněný teploměr.

  • Skleněné teploměry ve většině případů může nahradit teploměr mechanický nebo digitální teplotní sonda.
  • Bez teploměru se neobejdeme při sýraření. Zde jsou určité teploty dané a při jejich nedodržení se výrobek prostě nepovede.
  • Pokud pečeme velký kus masa v celku, musíme ho rozkrojit, abychom věděli, jestli je dostatečně upečený. Díky teploměru nic krájet nemusíme.
  • Když si chceme vyrobit domácí šunku, nesmí vodní lázeň překročit hranici 77 °C.
  • Teplotní sondu oceníme při přípravě steaků, kdy se liší stupně propečení.
  • I při pečení chleba nám sonda sdělí, že je chleba uvnitř dostatečně propečený.

Jistě pro svůj kuchyňský teploměr najdete ještě další uplatnění, protože těch je skutečně mnoho. Třeba i při kontrole funkčnosti spotřebičů není od věci čas od času zkontrolovat teplotu v lednici nebo mrazáku. Teplotu potřebujete znát také při temperování čokolády. S postupem poradí náš videonávod.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky