Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polohrubá mouka patří do našich spíží stejně, jako ta hladká. Byť se to nemusí zdát, má opravdu široké využití při pečení i vaření. Podívejte se s námi na její možnosti a připravte si z této mouky něco dobrého.

Mezi nejvíce používané mouky v našich kuchyních patří hladká a polohrubá mouka. A právě polohrubé se dnes budeme věnovat, často bývá totiž opomíjená a nedoceněná, přitom např. borůvkové knedlíky jsou díky ní jemné jako obláček.

Použití polohrubé mouky

Tato mouka má v kuchyni opravdu nejrůznější využití, přesvědčte se sami:

  1. Polohrubá mouka se používá na lité koláče a moučníky, dále pak na kynuté, houskové nebo tvarohové knedlíky, v neposlední řadě i na tvarohové lívance.
  2. Bábovky z ní jsou nezaměnitelnou klasikou, stejně tak bublaniny nebo perníky na plech. Nesmíme opomenout ani oblíbený krtkův dort.
  3. Piškotové korpusy a rolády jsou díky polohrubé mouce dokonale nadýchané, z hladké mouky by byly příliš hutné a gumové.
  4. Také bývá používána do kynutých těst, často v kombinaci s hladkou moukou Máte rádi donuty? Vhodnou moukou k jejich přípravě je právě ta polohrubá.
  5. Drobenku udělá lahodně křupavou, což rozhodně stojí za to. A co teprve polévkové nudle, ty domácí jsou zcela bezkonkurenční, stejně tak i noky.
  6. Bramborová těsta patří mezi velmi oblíbená a polohrubá mouka ve většině z nich nesmí chybět. Bramborové knedlíky jsou bezpochyby delikátní záležitostí.

Už víte, jakou dobrotu si připravíte za pomoci polohrubé mouky? Doporučujeme koláč z cukety, do kterého využijete přebytečné kusy cuket z vaší zahrady. Názorný videorecept pomůže i naprostému laikovi k dokonalému výsledku:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky