Worcesterová omáčka v kuchyni: Zvýrazní chuť masa, omáček i zeleninových salátů
Worcester je tekutá dochucovací omáčka tmavě hnědé barvy s výrazným aromatem a slanou, mírně pálivou chutí. Tato omáčka se vyrábí z fermentované sóji, octa, melasy, česneku, zázvoru, ančoviček a koření.
Worcesterová omáčka má charakteristickou vůni i chuť - přidává se do marinád a omáček v malém množství, aby její aroma nevynikalo více než ostatní ingredience. Originální worcesterová omáčka neobsahuje barviva, konzervanty ani lepek.
Mohlo by vás zajímat
Na co se používá worcesterová omáčka
Všude tam, kde chceme zvýraznit chuť připravovaného pokrmu:
- Worcesterovou omáčkou ochutíte pečené maso a grilovací marinády. Také díky ní mimo jiné zvýrazníte chuť ryb.
- Vhodná je do salátů, pomazánek, ale také do studených či teplých zeleninových jídel.
- Zvýrazní polévky, omáčky i dušené masové směsi svou umami chutí.
- Alkoholové slané nápoje jako Bloody Mary tato omáčka taktéž perfektně dochutí.
- Skvěle se hodí do dipů, dochucovacích omáček, chutney směsí, mexických a mnoha dalších jídel.
Mohlo by vás zajímat
Co se určitě bez worcesteru neobejde? Rozhodně tatarák z hovězího masa, který si můžete připravit podle názorného videoreceptu níže:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit tatarák vhodný i pro začátečníky? S našimi tipy to bude hračka
5 potravin s chutí umami: Ančovičky vylepší guláš, parmazán polévku a sójovka marinádu na maso
Worcestrová omáčka vznikla omylem jako zapomenutá surovina ve sklepě. Dnes skvěle dochutí maso a pomůže i při kocovině
Komentáře