Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aby se hnětené a rozvalované těsto nelepilo k válu, musíme ho podsypávat moukou. Tou je však lepší šetřit, aby se jí do těsta nedostalo příliš - výsledný produkt by byl již při zpracování, ale i po upečení, tuhý a drobivý.

Mouka zabrání tomu, aby se těsto lepilo k válu. Některé druhy silikonových a teflonových podložek tomu dokážou částečně předejít, přesto se musí trocha mouky pod těsto nasypat. Mnoho kuchařek si neví rady s tím, jakou mouku použít.

Na jaké mouce se válí těsto

Odpověď je prostá - na té samé mouce, která je obsažena v právě zpracovávaném těstě. Pokud použijeme jinou mouku, nemusí být tak snadné těsto vyválet.
Tip: Listové a křehké těsto se nejlépe rozvaluje na hladké mouce, nudle a kynuté těsto na polohrubé mouce, knedlíky a bramborové placky na hrubé mouce.
 

Je důležité dodržet postup přípravy těsta - v některých receptech se mouka na vyválení odděluje od celkového množství, v jiných receptech na tom nezáleží (bramborové těsto, které stáním řídne, potřebuje ke zpracování více mouky).

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli