Na jaké mouce se válí těsto? Řešení je jednoduché, stačí dodržet jedno pravidlo
Aby se hnětené a rozvalované těsto nelepilo k válu, musíme ho podsypávat moukou. Tou je však lepší šetřit, aby se jí do těsta nedostalo příliš - výsledný produkt by byl již při zpracování, ale i po upečení, tuhý a drobivý.
Mouka zabrání tomu, aby se těsto lepilo k válu. Některé druhy silikonových a teflonových podložek tomu dokážou částečně předejít, přesto se musí trocha mouky pod těsto nasypat. Mnoho kuchařek si neví rady s tím, jakou mouku použít.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na jaké mouce se válí těsto
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Je důležité dodržet postup přípravy těsta - v některých receptech se mouka na vyválení odděluje od celkového množství, v jiných receptech na tom nezáleží (bramborové těsto, které stáním řídne, potřebuje ke zpracování více mouky).
Komentáře