Na jaké pánvi smažit bramboráky? Správná volba je důležitější, než by se mohlo zdát
Na jaké pánvi smažit bramboráky? Dnešní doba nám dopřává celou řadu vymožeností, včetně mnoha druhů pánví z různých materiálů. Která z nich je ale nejlepší volbou pro bramboráky dokonale křupavé a propečené?
Domácí bramboráky vonící majoránkou a česnekem - co víc si přát? Snad jen to, aby byly pořádně křupavé. Toho docílíme nejen výběrem správného tuku, tajemství tkví také v použití správné pánve. Pojďme se na to společně podívat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou pánev použít na bramboráky
Odložte často používané teflonové pánve, s nerezovými to teprve bude stát za to.
- Doporučujeme nerezovou pánev, kterou napřed necháte nahřát a teprve poté na ni dáte potřebné množství sádla. Až bude tuk rozpálený, můžete začít smažit. Bramboráky díky tomu získají přesně ty vlastnosti, pro které jsou tak oblíbené.
- Na teflonové ani smaltované pánvi nedocílíte tak krásně zlatavých a křupavých bramboráků.
- TIP: Pokud si nepotrpíte na mastné (byť křupavé) bramboráky, můžete upéct jeden velký bramborák na plechu v troubě.
Z nerezové pánve budou bramboráky krásně propečené a křupavé. Sádlo pánev změní na nepřilnavou a dodá bramborákům skvělou chuť. Vyzkoušet to můžete na bramborácích podle našeho videoreceptu. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře