Na jakou teplotu péct korpusy išelských dortíčků? Po upečení jsou dokonale křehké
Išelské dortíčky jsou po dlouhá léta oblíbené vánoční cukroví. Pokud o něm slyšíte poprvé, jedná se o křehký kakaový korpus slepený ořechovým krémem. Povrch je zdobený rozpuštěnou čokoládou a celými ořechy.
Išelské dortíčky poutají pozornost především svým vzhledem - jsou krásně nazdobené čokoládou a celými vlašskými ořechy, případně můžeme použít i celé či půlené mandle. Toto cukroví mizí z vánočního stolu vždy mezi prvními.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na jakou teplotu péct korpus na išelské
Išelské cukroví se tradičně peče kolem druhé adventní neděle. Po odležení jsou dortíčky vláčné a chuť korpusu se propojí s krémem a čokoládou.
- Z kakaového těsta vykrajujeme kolečka, která pokládáme na plech s pečícím papírem.
- Důležitým krokem je vkládat cukroví do trouby předehřáté na 170°C. Kolečka se pečou při této teplotě zhruba 10–12 minut, do zlatavé či lehce narůžovělé barvy.
- Vychladlá kolečka plníme krémem a zdobíme čokoládou a ořechy.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře