Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Išelské dortíčky jsou po dlouhá léta oblíbené vánoční cukroví. Pokud o něm slyšíte poprvé, jedná se o křehký kakaový korpus slepený ořechovým krémem. Povrch je zdobený rozpuštěnou čokoládou a celými ořechy.

Išelské dortíčky poutají pozornost především svým vzhledem - jsou krásně nazdobené čokoládou a celými vlašskými ořechy, případně můžeme použít i celé či půlené mandle. Toto cukroví mizí z vánočního stolu vždy mezi prvními.

Na jakou teplotu péct korpus na išelské

Išelské cukroví se tradičně peče kolem druhé adventní neděle. Po odležení jsou dortíčky vláčné a chuť korpusu se propojí s krémem a čokoládou. 

  • Z kakaového těsta vykrajujeme kolečka, která pokládáme na plech s pečícím papírem.
  • Důležitým krokem je vkládat cukroví do trouby předehřáté na 170°C. Kolečka se pečou při této teplotě zhruba 10–12 minut, do zlatavé či lehce narůžovělé barvy.
  • Vychladlá kolečka plníme krémem a zdobíme čokoládou a ořechy.
Pokud neznáte išelské cukroví, je na čase vyzkoušet i další recepty našich babiček, protože tyto dortíčky vás okouzlí. Videorecept vám poradí krok za krokem, jak cukroví připravit. Napište nám, které plněné cukroví je vaše nejoblíbenější.
Přejeme dobrou chuť.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky