Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na jakou teplotu péct linecké cukroví? Upečte pár kousků na zkoušku
Zdroj: Toprecepty

Kdo si dokáže představit Vánoce bez základních druhů cukroví, mezi které patří i linecké? Jemné tukové těsto, které je možné zpracovat do nepřeberného množství tvarů a náplní, patří k těm nejoblíbenějším.

Linecké cukroví je jemné máslové pečivo, které je velmi lehké spálit, pokud zvolíme špatnou teplotu v troubě. Správná barva lineckého je jen slabě růžová, s mírně tmavšími okraji. Jak dosáhnout správně upečeného cukroví?

Na jakou teplotu péct linecké cukroví

Každá trouba peče jinak - stačí to vyzkoušet na pár kouscích cukroví:

  • Horkovzdušnou troubu nahřejeme na 160–165 °C a můžeme začít s pečením.
  • Elektrická trouba potřebuje teplotu 180 °C a plech umístěný v jejím středu.
  • Upečené cukroví sejmeme z plechu a klademe na tác - pokud bychom ho nechali na horkém plechu, ještě by se zespoda dopékalo.

Plechy s cukrovím musíme neustále hlídat. Výhodou současných trub je jejich osvětlení, které nám umožní sledovat postup pečení. Jeden z oblíbených receptů na linecké cukroví vám ukážeme v našem videu:

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky