Na jakou teplotu péct linecké cukroví? Upečte pár kousků na zkoušku
Kdo si dokáže představit Vánoce bez základních druhů cukroví, mezi které patří i linecké? Jemné tukové těsto, které je možné zpracovat do nepřeberného množství tvarů a náplní, patří k těm nejoblíbenějším.
Linecké cukroví je jemné máslové pečivo, které je velmi lehké spálit, pokud zvolíme špatnou teplotu v troubě. Správná barva lineckého je jen slabě růžová, s mírně tmavšími okraji. Jak dosáhnout správně upečeného cukroví?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na jakou teplotu péct linecké cukroví
Každá trouba peče jinak - stačí to vyzkoušet na pár kouscích cukroví:
- Horkovzdušnou troubu nahřejeme na 160–165 °C a můžeme začít s pečením.
- Elektrická trouba potřebuje teplotu 180 °C a plech umístěný v jejím středu.
- Upečené cukroví sejmeme z plechu a klademe na tác - pokud bychom ho nechali na horkém plechu, ještě by se zespoda dopékalo.
Plechy s cukrovím musíme neustále hlídat. Výhodou současných trub je jejich osvětlení, které nám umožní sledovat postup pečení. Jeden z oblíbených receptů na linecké cukroví vám ukážeme v našem videu:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře