Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké cukroví je jemné a křehké pečivo, které se peče v troubě jen několik minut. Je jen malá hranice mezi nedopečeným a spáleným cukrovím, proto je velmi důležité troubu hlídat a plech s cukrovím včas vyndat.

Trouba před vložením plechu s těstem na linecké cukroví musí být vyhřátá na střední teplotu. Cukroví je nutné pečlivě hlídat, aby se nespálilo - proto jen zkušená kuchařka může péct v horkovzdušné troubě i několik plechů lineckého najednou

Na jakou teplotu péct linecké cukroví

Upečeme na zkoušku pár kousků předem a pečení půjde samo:

  • Nízká teplota způsobí vytékání tuku z pečícího se cukroví a jeho deformování.
  • Vysoká teplota nízké tvary připálí a to i po vyndání rozpáleného plechu z trouby.
  • Troubu musíme vyhřát na 160–165 °C a po vložení plechu cukroví neustále hlídat. Po zrůžovění okrajů okamžitě plech vyndáme a cukroví přendáme na podnos.
  • Pokud máme starší elektrickou troubu, umístíme plech doprostřed a pečeme na 180 °C nebo na takovou teplotu, kterou už máme vyzkoušenou.

Podívejte se na náš videorecept, jak péct linecké cukroví ve středně vyhřáté troubě:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky