Na jakou teplotu péct linecké cukroví? Nesmí zůstat syrové a nesmíme ho připálit
Linecké cukroví je jemné a křehké pečivo, které se peče v troubě jen několik minut. Je jen malá hranice mezi nedopečeným a spáleným cukrovím, proto je velmi důležité troubu hlídat a plech s cukrovím včas vyndat.
Trouba před vložením plechu s těstem na linecké cukroví musí být vyhřátá na střední teplotu. Cukroví je nutné pečlivě hlídat, aby se nespálilo - proto jen zkušená kuchařka může péct v horkovzdušné troubě i několik plechů lineckého najednou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na jakou teplotu péct linecké cukroví
Upečeme na zkoušku pár kousků předem a pečení půjde samo:
- Nízká teplota způsobí vytékání tuku z pečícího se cukroví a jeho deformování.
- Vysoká teplota nízké tvary připálí a to i po vyndání rozpáleného plechu z trouby.
- Troubu musíme vyhřát na 160–165 °C a po vložení plechu cukroví neustále hlídat. Po zrůžovění okrajů okamžitě plech vyndáme a cukroví přendáme na podnos.
- Pokud máme starší elektrickou troubu, umístíme plech doprostřed a pečeme na 180 °C nebo na takovou teplotu, kterou už máme vyzkoušenou.
Podívejte se na náš videorecept, jak péct linecké cukroví ve středně vyhřáté troubě:
Komentáře