Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pusinky jsou křehké cukroví z bílků vyšlehaných s cukrem do nadýchané a jemné pěny. Na přípravu jednoduchých pusinek můžeme využít zbylé bílky a přesto vytvoříme dokonalé a velice oblíbené cukroví.

Sněhové pusinky se připravují jako jeden z posledních druhů cukroví. Využijeme zbylé bílky, zbytky čokoládové polevy a cukrového zdobení. Pusinky se nepečou, spíše jen suší v teplé troubě - jen tak si zachovají křehkost a sněhobílou barvu.

Na jakou teplotu péct pusinky

Na plech s pečicím papírem nastříkáme sníh ze sáčku s řezanou špičkou nebo vytvoříme lžičkou hromádky. Plech vložíme do trouby a pusinky sušíme při teplotě 90–100 °C asi 1 hodinu - troubu přitom několikrát odvětráme, aby se snížila vlhkost a pusinky nepraskaly. Hotové pusinky jsou suché a lze je lehce sloupnout z papíru.

Jak na křehké pusinky? Podívejte se na naše video a zkuste si je s námi připravit:

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky