Nakládání masa do jogurtu, kefíru či podmáslí: Znáte stále oblíbenější trend? Poradíme, jak postupovat
Kdo by nemiloval letní počasí plné grilovaček a posezení s přáteli? K tomu však neodmyslitelně patří hojné pohoštění a dostatek masa. Maso se nakládá různými způsoby. Poradíme, jak jej naložit do kysaných mléčných produktů.
Jogurt, kefír a podmáslí - tyto kysané mléčné výrobky zajistí masu šťavnatost a křehkost. Jsou ideální na marinování masa, které se při přípravě rychleji vysuší, např. maso kuřecí či krůtí. Fantazii se ale meze nekladou, použít můžete i další oblíbené maso, třeba i kapra. Směle do toho!
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakládat maso do kysaných mléčných výrobků
Připravené maso nakrájejte na plátky či nudličky (plátky lehce naklepejte), osolte a opepřete jej.
- Do uzavíratelné nádoby si připravte marinádu - jogurt, kefír či podmáslí (podle vašich preferencí), smíchejte s prolisovaným česnekem a čerstvými nebo sušenými bylinkami. V případě varianty pro dospělé můžete použít i chilli.
- Maso vložte do marinády, nádobu uzavřete a nechte odležet v lednici. Minimálně do druhého dne, ale můžete i déle (2-3 dny, poté je maso potřeba tepelně upravit).
- Každému chutná něco jiného, nebojte se experimentovat. Co vyzkoušet maso osolené a opepřené, naložené v jogurtu spolu s římským kmínem, červenou mletou paprikou, medvědím česnekem a mletým koriandrem?
- Oblíbená je i kombinace naložení masa v jogurtové marinádě s přidáním citronové šťávy, maso tím získá svěží nádech po citronu.
- Tip: Z kysaných mléčných výrobků můžete připravit i dresinky.
Finální úprava naloženého masa
Dostatečně odleželé maso můžete orestovat, ugrilovat či upéct tak, jak jej vyjmete z lednice. Další možností je maso ještě obalit - v rozdrcených kukuřičných lupíncích nebo ve strouhance smíchané se sušenými bylinkami. V případě smažení dále neobalovaného masa však dávejte pozor, má tendenci se připékat. Proto pracujte rychle a maso vkládejte až na opravdu plně rozehřátý olej, ghí, máslo či sádlo.
V případě intolerance mléčných výrobků si jistě vyberete z mnoha jiných druhů marinád. Přejeme dobrou chuť!
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Výtečně ochucený dresink ještě podtrhne chuť grilovaných jídel. Zvládnete ho nachystat během chvilky
Desatero rad na téma medvědí česnek: Na jaře patří mezi první rostliny, které mají bohaté uplatnění v kuchyni
Kapra můžete před obalováním naložit do mléka nebo mléčného kysaného produktu. Jak na to, poradí názorné video
Komentáře
15. 1. 2024 17:55
9. 1. 2024 14:03
Děkuji