Plněné cukety jsou oblíbeným sezónním pokrmem. Čím je naplnit a jak dobrotu upéct?
V sezóně cuket jsou pečené a plněné cukety oblíbeným obědem. Zároveň hezky vypadají na talíři a s bramborovou kaší jsou skvělé. Náplně mohou být masité i bezmasé. Záleží na našich zásobách a chutích.
Ideální k plnění jsou středně velké cukety, štíhlé a dlouhé do 25 cm. Moc hezky vypadají také kulaté cukety. Stačí je vydlabat, naplnit a upéct doměkka. Vydlabané vnitřky použijeme do náplně nebo je využijeme i jinak.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím naplnit cukety
Náplně přizpůsobíme své chuti a zásobám. Možností je více.
- Klasická náplň je z mletého masa. Maso většinou ochutíme jako na sekanou nebo na karbanátky. Po naplnění cukety pečeme do zčervenání povrchu náplně.
- Cukety můžeme naplnit houbovou smaženicí. Houby je možné pro vůni a chuť přidat i do ostatních náplní.
- Další možností je zeleninová náplň. Drobně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu tepelně upravíme jako na placičky (karbanátky), zahustíme ovesnými vločkami nebo strouhankou, a povrch zasypeme sýrem.
- Cukety lze plnit i těstovinovou nebo obilninovou náplní. Kuskus nebo vařené krupky, jáhly, pohanku apod. ochutíme (česnek, bylinky), promícháme se sýrem a naplníme. Pečeme do změknutí.
- Mnohé muže potěší uzeninová náplň se sýrem.
- Každou z náplní doporučujeme ochutit nasekanými čerstvými bylinkami.
Inspirací vám může být i videorecept na cuketu plněnou masem a sýrem.
Komentáře