Znáte nejlepší náplň do vosích hnízd či včelích úlků? Základní žloutkovou náplň ochutíme oblíbenou surovinou
Vosí hnízda, nebo také včelí úlky, jsou jedním z nejoblíbenějších druhů nepečeného cukroví. Hmota na těsto má více variant a stejně tak lze obměňovat i náplně.
Krémy, polevy, náplně
Dorty, zákusky, ani leckteré vánoční cukroví by se neobešly bez lahodného krém, polevy či náplně. Nejhojněji používané jsou tvarohové krémy, máslové, pudingové, čokoládové, karamelové nebo smetanové.… Podívejte se na všechny krémy, polevy, náplně.
Základní žloutková náplň
Žloutkových náplní je celá řada, většinou se v nich jen malinko liší poměry surovin.
- Suroviny: 2 žloutky, 5 lžic rumu, 4 dkg moučkového cukru, 18 dkg másla a 2 vanilkové cukry.
- Všechny ingredience důkladně vyšleháme a můžeme plnit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ochutit základní náplň
Základní krém lze přichutit přidáním další suroviny, takto jednoduše můžeme připravit více variant vosích hnízd:
- kávová příchuť - jemně mletá káva
- oříšková příchuť - pomleté ořechy
- kakaová příchuť - kakao
- čokoládová příchuť - najemno nastrouhaná čokoláda
Likérová náplň
Velmi oblíbenou náplní je vaječný, případně jiný likér. Ideální je, pokud je likér spíše hustší, jinak ho musíme zahustit. Pro zahuštění lze použít různé suroviny, jejich množství určíme podle potřeby:
- sušené mléko
- kokos
- pomleté piškoty
- salko
- změklé máslo
Provonět náplň lze přidáním lžíce rumu. Vše pečlivě zašleháme, a poté hnízda plníme.
Rumová náplň
Rum se může přidat do většiny náplní. Vyrobit můžeme i takovou, které vévodí právě rum. Vyšleháme máslo a cukr moučku v poměru 1 : 1, a poté zašleháme podle přání rum. Alkohol prodlouží trvanlivost nepečeného cukroví.
Marmeláda či džem
Použít můžeme čistou marmeládu či džem. Oblíbené jsou:
- rybízová
- meruňková
- višňová
Nebo připravíme ovocnou náplň:
- Potřebujeme tyto suroviny: 100 g kandovaných třešní, 1-2 lžíce višňového džemu, 1 lžíce rumu a 1 lžíce vody.
- Všechny ingredience krátce pomixujeme v mixéru a směsí plníme připravená hnízda.
Mohlo by vás zajímat
Náplň ze salka
Další varianta náplně je doplněná salkem.
- Připravíme si tyto suroviny: 80 g cukr moučky, 120 g másla, 3 lžíce rumu, 4 lžíce salka (použít můžeme i jeho zkaramelizovanou variantu).
- Cukr, rum a máslo vyšleháme, poté po lžičkách zašleháme salko.
Náplně není potřeba mnoho, proto si dobře rozvrhneme, kolik jí potřebujeme připravit a přepočítáme poměry. Naplněná vosí hnízda (včelí úlky) uložíme do chladu, aby krém dobře zatuhl. Následující video názorně poradí celý postup:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vaří třešňový džem. Připravujeme jej podle nejlepších receptů z dobře vyzrálých sladkých třešní
Jednoduchá vychytávka na snadné vyklápění vosích hnízd. Za pomoci kousku mikrotenu půjdou z formičky hravě
Tipy a rady, aby byly vaše nepečené kuličky dokonalé. Tohle zaručeně pomůže!
Komentáře (1)