Vepřový jazyk je delikatesa. Oloupejte ho snadno podle videonávodu
Vepřový jazyk se v našich kuchyních neobjevuje tak často, i když existuje mnoho vynikajících pokrmů, jichž je součástí. Možná je to tím, že příprava vepřového jazyka je kvůli loupání poněkud zdlouhavější.
Dobře oloupaný vepřový jazyk je základem pro další využití. Jak jazyk na loupání připravit a jak ho co nejrychleji a nejpečlivěji oloupat, to zjistíte při zhlédnutí krátkého videonávodu.
Jak oloupat vepřový jazyk
Pokud budete postupovat správně, je to hračka.
- Vepřový jazyk nejprve očistěte ostrým nožem.
- Poté jej důkladně omyjte ve studené vodě.
- Jazyk uvařte v osolené vodě. Pokud probíhá domácí zabijačka, můžete ho uvařit spolu s vepřovými plícemi.
- Uvařený jazyk vložte na chvíli do studené vody.
- Nyní jazyk oloupejte. Nožem seškrabávejte malé kousky kůže krátkými tahy.
Vepřový jazyk je zajímavé zpestření jídelníčku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře