Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snídaně je základ dne a často dokáže ovlivnit naše celodenní rozpoložení, měli bychom se tedy neodbývat. Skvělým tipem na pořádnou snídani je čerstvé pečivo s avokádovou pomazánkou a zastřeným vejcem.

Avokádo je superpotravina – jde o ovoce plné vitamínů, které lze přidat do salátů či do pomazánek. Díky své mazlavé struktuře je právě do pomazánek jako dělané, navíc má specifickou nevtíravou chuť. Ve spojení se zastřeným vejcem dodá potřebnou energii na celý den.

Jak na avokádovou pomazánku se zastřeným vejcem

Na avokádovou pomazánku potřebujete jen několik surovin.

  1. Osmažte klasické topinky.
  2. Avokádo rozřízněte, vyjměte pecku a oloupejte.
  3. Oloupané avokádo pokrájejte na kostičky a ty rozmačkejte vidličkou.
  4. Oloupejte a na kostičky nakrájejte červenou cibuli a rajče.
  5. Vše dejte do misky, osolte, opepřete a promíchejte.
  6. Připravte zastřená (ztracená) vejce.
  7. Pomazánku namažte na topinky, na každou položte zastřené vejce, okořeňte a posypte petrželkou.
  8. Před servírováním vejce nakrojte.

Avokádová pomazánka má mnoho výborných variant.

Komentáře

Další tipy a triky