Domácí balkánský sýr lze připravit z tvarohu. S videonávodem je to snadné
Balkánský sýr je vynikající do salátů, dá se ale jíst i samotný nebo ho můžeme naložit do oleje s bylinkami. Levněji než kupovaný vyjde domácí balkánský sýr, který lze vyrobit z tvarohu. Je i méně tučný, což potěší všechny, kteří si hlídají svou váhu.
K přípravě balkánského sýra budete potřebovat pouze tři suroviny – tvaroh (tvrdý, nebo měkký v alobalu), sůl a vodu. S množstvím soli můžete experimentovat a připravit sýr slaný tak akorát.
Jak připravit balkánský sýr
Připravte si uzavíratelnou nádobu na kostku tvarohu a také místo v ledničce.
- Do litru vody vsypte 35 g kuchyňské soli a rozmíchejte.
- Kostku tvarohu vložte do uzavíratelné nádoby.
- Tvaroh zalijte osolenou vodou tak, aby byl celý ponořený.
- Nádobu uzavřete a vložte do ledničky na 5 až 7 dní.
Proč neušetřit, když je to tak snadné.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře