Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Balkánský sýr je vynikající do salátů, dá se ale jíst i samotný nebo ho můžeme naložit do oleje s bylinkami. Levněji než kupovaný vyjde domácí balkánský sýr, který lze vyrobit z tvarohu. Je i méně tučný, což potěší všechny, kteří si hlídají svou váhu.

K přípravě balkánského sýra budete potřebovat pouze tři suroviny – tvaroh (tvrdý, nebo měkký v alobalu), sůl a vodu. S množstvím soli můžete experimentovat a připravit sýr slaný tak akorát.

Jak připravit balkánský sýr

Připravte si uzavíratelnou nádobu na kostku tvarohu a také místo v ledničce.

  1. Do litru vody vsypte 35 g kuchyňské soli a rozmíchejte.
  2. Kostku tvarohu vložte do uzavíratelné nádoby.
  3. Tvaroh zalijte osolenou vodou tak, aby byl celý ponořený.
  4. Nádobu uzavřete a vložte do ledničky na 5 až 7 dní.

Proč neušetřit, když je to tak snadné.

Komentáře

Další tipy a triky