Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini dezerty, tedy zmenšené verze tradičních zákusků nebo dortů, bývají snadnější a rychlejší. Platí to i pro tiramisu, tradiční italský nadýchaný dezert. Pomocí cukrářských piškotů bude mini tiramisu hotové skoro hned.

Cukrářské piškoty značně zjednoduší práci, protože je lze využít jako korpus, a tak není potřeba mini tiramisu péct. O jemnost krému se postará kupované či domácí mascarpone a o krásnou vůni zase trocha Amaretta.

Jak na mini tiramisu

Seznam potřebných surovin na mini tiramisu ani popis postupu naštěstí není dlouhý.

  1. Oddělte žloutky a bílky a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  2. V jiné míse smíchejte žloutky s cukrem, poté vmíchejte mascarpone a opatrně také bílkový sníh.
  3. Uvařte asi 150 ml kávy a vlejte do ní trochu Amaretta.
  4. Krémem z mascarpone k sobě slepte dva cukrářské piškoty, smočte je v kávě a posypte kakaem.
  5. Slepené piškoty můžete vložit do smáčknutého košíčku na muffiny.
  6. Zbytek krému využijte na dozdobení dezertu. Do krému lze ještě vmáčknout kousky jahod.

Tiramisu je právem neoblíbenější a nejznámější italský dezert.

Komentáře

Další tipy a triky