Mini tiramisu voní kávou a Amarettem. Snadno ho připravíte s videonávodem
Mini dezerty, tedy zmenšené verze tradičních zákusků nebo dortů, bývají snadnější a rychlejší. Platí to i pro tiramisu, tradiční italský nadýchaný dezert. Pomocí cukrářských piškotů bude mini tiramisu hotové skoro hned.
Cukrářské piškoty značně zjednoduší práci, protože je lze využít jako korpus, a tak není potřeba mini tiramisu péct. O jemnost krému se postará kupované či domácí mascarpone a o krásnou vůni zase trocha Amaretta.
Jak na mini tiramisu
Seznam potřebných surovin na mini tiramisu ani popis postupu naštěstí není dlouhý.
- Oddělte žloutky a bílky a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
- V jiné míse smíchejte žloutky s cukrem, poté vmíchejte mascarpone a opatrně také bílkový sníh.
- Uvařte asi 150 ml kávy a vlejte do ní trochu Amaretta.
- Krémem z mascarpone k sobě slepte dva cukrářské piškoty, smočte je v kávě a posypte kakaem.
- Slepené piškoty můžete vložit do smáčknutého košíčku na muffiny.
- Zbytek krému využijte na dozdobení dezertu. Do krému lze ještě vmáčknout kousky jahod.
Tiramisu je právem neoblíbenější a nejznámější italský dezert.
Komentáře