Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Často se stane, že uvaříte více brambor, než je potřeba nebo než kolik se sní. V takovém případě neházejte brambory do gastroodpadu ani je nedávejte slepicím, dají se totiž šikovně zpracovat do podoby slaných muffinů.

Slané občerstvení se hodí pro návštěvu i jako svačina nebo jako něco malého na zub. Bramborové muffiny jsou snadné, rychlé a podle typu náplně lze připravit mnoho různých druhů.

Jak na bramborové muffiny

Připravte si potřebné suroviny na bramborové muffiny a také formu.

  1. Do každé prohlubně ve formě dejte jeden uvařený brambor.
  2. Brambory potřete nebo trochu polijte olejem, opepřete a osolte.
  3. Každý brambor rozmáčkněte tak, aby v něm vznikla prohlubeň.
  4. Dolíček naplňte dle chuti, například krájenými rajčaty, oblíbeným kečupem, slaninou nebo jinou uzeninou, a posypte nastrouhaným sýrem.
  5. Muffiny pečte dozlatova, 20 minut na 200 °C.
  6. Naservírovat je můžete s kopečkem zakysané smetany a čerstvou pažitkou.

Zbylé brambory lze využít samozřejmě i mnoha jinými způsoby.

Komentáře

Další tipy a triky