Přebytečné uvařené brambory lze proměnit v muffiny. Zkuste je podle videonávodu
Často se stane, že uvaříte více brambor, než je potřeba nebo než kolik se sní. V takovém případě neházejte brambory do gastroodpadu ani je nedávejte slepicím, dají se totiž šikovně zpracovat do podoby slaných muffinů.
Slané občerstvení se hodí pro návštěvu i jako svačina nebo jako něco malého na zub. Bramborové muffiny jsou snadné, rychlé a podle typu náplně lze připravit mnoho různých druhů.
Jak na bramborové muffiny
Připravte si potřebné suroviny na bramborové muffiny a také formu.
- Do každé prohlubně ve formě dejte jeden uvařený brambor.
- Brambory potřete nebo trochu polijte olejem, opepřete a osolte.
- Každý brambor rozmáčkněte tak, aby v něm vznikla prohlubeň.
- Dolíček naplňte dle chuti, například krájenými rajčaty, oblíbeným kečupem, slaninou nebo jinou uzeninou, a posypte nastrouhaným sýrem.
- Muffiny pečte dozlatova, 20 minut na 200 °C.
- Naservírovat je můžete s kopečkem zakysané smetany a čerstvou pažitkou.
Zbylé brambory lze využít samozřejmě i mnoha jinými způsoby.
Komentáře