Připomeňte si své Vánoce v dětství. Zkuste nepečené krupičky podle videonávodu
Některé druhy cukroví jako kdyby úplně zmizely. Doma si připravíme osvědčené druhy, na návštěvách sem tam ochutnáme nějaké jiné, ale setkali jste se v posledních letech s nepečenými krupičkami? Zřejmě ne a to je škoda.
Vzpomínky jsou silně propojené se smysly, například s čichem. Vůně Vánoc, to je vůně stromku, osmaženého kapra, ale především vůně cukroví, jež se většině z nás vryla do paměti. Až ucítíte nepečené krupičky, jistě se vám vybaví dětství.
Jak připravit nepečené krupičky
Potřebných surovin na nepečené krupičky není mnoho a možná ani nebudete muset na nákup.
- V hrnci rozpusťte máslo. Přisypejte do něj dětskou krupičku a moučkový cukr a dobře promíchejte.
- Vzniklou sypkou drobenku opékejte alespoň 5 minut.
- Poté hrnec odstavte, do hmoty přilijte rum a vanilkovou pastu a znovu dokonale promíchejte do hladkého těsta.
- Těsto přelijte do misky, přikryjte ji potravinovou fólií a dejte do ledničky na 2 až 3 hodiny ztuhnout.
- Ze ztuhlé hmoty tvarujte malé kuličky, které dejte znovu ztuhnout do lednice.
- Poté kuličky namáčejte v rozpuštěné čokoládě a obalte v nastrouhaném kokosu.
Tipujeme, že toto cukroví se u vás sní nejrychleji.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře