Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Některé druhy cukroví jako kdyby úplně zmizely. Doma si připravíme osvědčené druhy, na návštěvách sem tam ochutnáme nějaké jiné, ale setkali jste se v posledních letech s nepečenými krupičkami? Zřejmě ne a to je škoda.

Vzpomínky jsou silně propojené se smysly, například s čichem. Vůně Vánoc, to je vůně stromku, osmaženého kapra, ale především vůně cukroví, jež se většině z nás vryla do paměti. Až ucítíte nepečené krupičky, jistě se vám vybaví dětství.

Jak připravit nepečené krupičky

Potřebných surovin na nepečené krupičky není mnoho a možná ani nebudete muset na nákup.

  1. V hrnci rozpusťte máslo. Přisypejte do něj dětskou krupičku a moučkový cukr a dobře promíchejte.
  2. Vzniklou sypkou drobenku opékejte alespoň 5 minut.
  3. Poté hrnec odstavte, do hmoty přilijte rum a vanilkovou pastu a znovu dokonale promíchejte do hladkého těsta.
  4. Těsto přelijte do misky, přikryjte ji potravinovou fólií a dejte do ledničky na 2 až 3 hodiny ztuhnout.
  5. Ze ztuhlé hmoty tvarujte malé kuličky, které dejte znovu ztuhnout do lednice.
  6. Poté kuličky namáčejte v rozpuštěné čokoládě a obalte v nastrouhaném kokosu.

Tipujeme, že toto cukroví se u vás sní nejrychleji.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky