Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené cukroví chybí jen v málokteré rodině. Bývá rychle připravené a také rychle snězené, protože patří k chuťově nejlepším druhům. Pokud je ještě navíc originální, například ve tvaru šišek poprášených sněhem, je úspěch zcela zaručený.

Zasněžené šišky vyžadují trochu zručnosti, ale rozhodně se nejedná o nic složitého. Výroba šišek bude bavit i děti, jen pozor, aby neochutnávaly tolik, že už nezbyde nic na sváteční stůl.

Jak vytvořit zasněžené šišky

Základem šišek je těsto ze sušeného ovoce a několika dalších surovin.

  1. Do nádoby náležící k mixéru vložte ovesné vločky, namočené sušené ovoce dle vlastní volby (například rozinky a švestky), holandské kakao, vlašské ořechy a trochu vody.
  2. Vše mixujte, dokud směs nemá konzistenci těsta.
  3. Z těsta rukama vytvořte základ šišky, tedy hrudky vejčitého tvaru různých velikostí.
  4. Šišku dotvořte pomocí čokoládových lupínků a „zasněžte“ moučkovým cukrem.

I když venku nesněží, zasněžené šišky vykouzlí tu správnou atmosféru.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky