Nepečené cukroví ve tvaru šišek. Vytvořte tuto zasněženou nádheru s videonávodem
Nepečené cukroví chybí jen v málokteré rodině. Bývá rychle připravené a také rychle snězené, protože patří k chuťově nejlepším druhům. Pokud je ještě navíc originální, například ve tvaru šišek poprášených sněhem, je úspěch zcela zaručený.
Zasněžené šišky vyžadují trochu zručnosti, ale rozhodně se nejedná o nic složitého. Výroba šišek bude bavit i děti, jen pozor, aby neochutnávaly tolik, že už nezbyde nic na sváteční stůl.
Jak vytvořit zasněžené šišky
Základem šišek je těsto ze sušeného ovoce a několika dalších surovin.
- Do nádoby náležící k mixéru vložte ovesné vločky, namočené sušené ovoce dle vlastní volby (například rozinky a švestky), holandské kakao, vlašské ořechy a trochu vody.
- Vše mixujte, dokud směs nemá konzistenci těsta.
- Z těsta rukama vytvořte základ šišky, tedy hrudky vejčitého tvaru různých velikostí.
- Šišku dotvořte pomocí čokoládových lupínků a „zasněžte“ moučkovým cukrem.
I když venku nesněží, zasněžené šišky vykouzlí tu správnou atmosféru.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře