Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový Míša je pojem, který znají i ti nejmenší gurmáni. Jde o tradiční čokoládovotvarohový dezert, který není příliš sladký a díky přidanému tvarohu a ovoci je i zdravý. Nepečená varianta do skleničky je navíc rychlá.

Dezerty ve skleničce vypadají krásně a bývají snadné. Výjimkou není ani tento, tvarohový Míša s vrstvou rozdrcených sušenek a rozvařeného ovoce. Porce do skleničky je tak akorát, abyste si Míšu vychutnali.

Jak na Míšu ve skleničce

Surovin na nepečeného Míšu není mnoho a jsou snadno dostupné.

  1. V misce vidličkou rozdrťte kakaové sušenky a zalijte je rozpuštěným máslem. Směs důkladně promíchejte.
  2. Sušenky nasypte na dno skleniček a udusejte, například tloučkem od hmoždíře.
  3. V míse smíchejte polotučný tvaroh, moučkový cukr, vanilkovou pastu a trochu mléka.
  4. Do skleniček dejte připravený tvarohový krém, jahodový rozvar a znovu krém.
  5. Nalámejte čokoládu a zalijte ji vařící smetanou. Vzniklou čokoládovou polevou zalijte skleničky a dejte zatuhnout do ledničky.
  6. Nakonec dezert ozdobte čerstvými pokrájenými jahodami a strouhanou čokoládou.

Tvarohový Míša je tradice, která se jen tak neztratí.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli