Pošírované vejce není žádná věda. Zkuste ho uvařit v mikrovlnce podle videonávodu
Pošírované vejce se hodí třeba na salát či na topinku. Vychytat správný čas, kdy má žloutek tu správnou konzistenci, není úplně jednoduché a chce to několik pokusů. Pomoct si můžete mikrovlnkou a videonávodem.
Mikrovlnná trouba dokáže mnohé, třeba vám upeče nadýchaný mug cake. Svede také připravit vejce natvrdo nebo ztracené vejce neboli pošírované vejce, a to bez složitého míchání.
Ztracené vejce z mikrovlnky
Suroviny potřebujete zcela stejné, jako kdybyste vejce dělali na sporáku.
- Do sklenice vysoké alespoň 10 cm nalijte čtvrt litru horké vody (měla by mít 45 až 60 °C).
- Do vody vlijte lžičku octa.
- Opatrně rozklepněte vajíčko a vhoďte ho do sklenice.
- Sklenici dejte do mikrovlnné trouby a nastavte hodnoty 900 W a 80 sekund.
Pokud by byl žloutek příliš tuhý, zkuste zkrátit čas přípravy.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře