Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pošírované vejce se hodí třeba na salát či na topinku. Vychytat správný čas, kdy má žloutek tu správnou konzistenci, není úplně jednoduché a chce to několik pokusů. Pomoct si můžete mikrovlnkou a videonávodem.

Mikrovlnná trouba dokáže mnohé, třeba vám upeče nadýchaný mug cake. Svede také připravit vejce natvrdo nebo ztracené vejce neboli pošírované vejce, a to bez složitého míchání.

Ztracené vejce z mikrovlnky

Suroviny potřebujete zcela stejné, jako kdybyste vejce dělali na sporáku.

  1. Do sklenice vysoké alespoň 10 cm nalijte čtvrt litru horké vody (měla by mít 45 až 60 °C).
  2. Do vody vlijte lžičku octa.
  3. Opatrně rozklepněte vajíčko a vhoďte ho do sklenice.
  4. Sklenici dejte do mikrovlnné trouby a nastavte hodnoty 900 W a 80 sekund.

Pokud by byl žloutek příliš tuhý, zkuste zkrátit čas přípravy.

Komentáře

Další tipy a triky