Losos z horkovzdušné fritézy má plnou chuť. Zkuste ho s videonávodem
Pečený losos je zdravý, a pokud není po upečení přesušený, jde o vynikající rybu, která nevyžaduje koření. Losos pečený v horkovzdušné fritéze je krásně šťavnatý a díky absenci oleje ještě zdravější.
Ryby bychom měli jíst alespoň jednou týdně. Ne každý má ale ryby rád nebo ho odrazuje nutnost vyndávat z rybího masa kosti. Losos je v takovém případě skvělá volba, protože kosti téměř neobsahuje a jeho maso je jemné.
Losos z horkovzdušné fritézy
Pečení je mnohdy rychlejší než v klasické troubě, což je velké plus.
- Filet z lososa důkladně omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
- Pokud je filet velký, rozřízněte ho na polovinu. Osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a hodně zalijte citronovou šťávou.
- Rozehřejte horkovzdušnou fritézu na 180 °C.
- Do fritézy vložte pečicí papír a na něj filety kůží dolů.
- Pečte 15 až 20 minut podle toho, jak je filet velký.
Horkovzdušná fritéza je móda, ale i skvělý pomocník.
Komentáře