Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený losos je zdravý, a pokud není po upečení přesušený, jde o vynikající rybu, která nevyžaduje koření. Losos pečený v horkovzdušné fritéze je krásně šťavnatý a díky absenci oleje ještě zdravější.

Ryby bychom měli jíst alespoň jednou týdně. Ne každý má ale ryby rád nebo ho odrazuje nutnost vyndávat z rybího masa kosti. Losos je v takovém případě skvělá volba, protože kosti téměř neobsahuje a jeho maso je jemné.

Losos z horkovzdušné fritézy

Pečení je mnohdy rychlejší než v klasické troubě, což je velké plus.

  1. Filet z lososa důkladně omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
  2. Pokud je filet velký, rozřízněte ho na polovinu. Osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a hodně zalijte citronovou šťávou.
  3. Rozehřejte horkovzdušnou fritézu na 180 °C.
  4. Do fritézy vložte pečicí papír a na něj filety kůží dolů.
  5. Pečte 15 až 20 minut podle toho, jak je filet velký.

Horkovzdušná fritéza je móda, ale i skvělý pomocník.

Komentáře

Další tipy a triky