Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hotdog je oblíbené rychlé občerstvení. Pokud chcete tento pokrm povýšit na jídlo, které se vyrovná klasickému obědu nebo večeři, zkuste si připravit skládaný hotdog z hovězího masa s petrželkou.

Příprava skládaného hotdogu je podstatně pomalejší než příprava toho obyčejného a také surovin na skládaný hotdog budete potřebovat mnohem víc. Můžeme však zaručit, že z výsledku budete mnohem nadšenější než z párku s rohlíkem.

Jak na skládaný hotdog

Základ úspěchu spočívá v kvalitním hovězím mase.

  1. Do vyšší a užší nádoby dejte čerstvou petrželku, sušený česnek, cibuli, olivový olej a dijonskou hořčici a rozmixujte na pastu.
  2. Část mixu, asi třetinu, si odložte stranou a zbytek dejte do ledničky.
  3. Na dno vyššího pekáčku položte plátky hovězího a na ně plátky slaniny.
  4. Poté přidejte vrstvu mletého masa a potřete ji petrželkovým mixem.
  5. Nyní znovu následuje vrstva hovězích plátků, které lehce přitlačte. 
  6. Pekáček vložte asi na 3 hodiny do mrazničky.
  7. Dip vytvořte rozmixováním zbylého petrželkového mixu, vajec, citronové šťávy, soli a pepře. Poté ho dejte do ledničky.
  8. Z mrazáku vyndejte zčásti zmrzlé maso a nakrájejte ho na kostičky. Kostičky napichujte na špejli jednu za druhou jako špíz.
  9. Maso na špejli ugrilujte nebo upečte, vložte do rozkrojené bulky a dozdobte petrželkovým dipem.

I obyčejné věci jde připravit neobyčejně.

Komentáře

Další tipy a triky