Skládaný hotdog z hovězího vypadá i chutná báječně. Zkuste ho podle videonávodu
Klasický hotdog je oblíbené rychlé občerstvení. Pokud chcete tento pokrm povýšit na jídlo, které se vyrovná klasickému obědu nebo večeři, zkuste si připravit skládaný hotdog z hovězího masa s petrželkou.
Příprava skládaného hotdogu je podstatně pomalejší než příprava toho obyčejného a také surovin na skládaný hotdog budete potřebovat mnohem víc. Můžeme však zaručit, že z výsledku budete mnohem nadšenější než z párku s rohlíkem.
Jak na skládaný hotdog
Základ úspěchu spočívá v kvalitním hovězím mase.
- Do vyšší a užší nádoby dejte čerstvou petrželku, sušený česnek, cibuli, olivový olej a dijonskou hořčici a rozmixujte na pastu.
- Část mixu, asi třetinu, si odložte stranou a zbytek dejte do ledničky.
- Na dno vyššího pekáčku položte plátky hovězího a na ně plátky slaniny.
- Poté přidejte vrstvu mletého masa a potřete ji petrželkovým mixem.
- Nyní znovu následuje vrstva hovězích plátků, které lehce přitlačte.
- Pekáček vložte asi na 3 hodiny do mrazničky.
- Dip vytvořte rozmixováním zbylého petrželkového mixu, vajec, citronové šťávy, soli a pepře. Poté ho dejte do ledničky.
- Z mrazáku vyndejte zčásti zmrzlé maso a nakrájejte ho na kostičky. Kostičky napichujte na špejli jednu za druhou jako špíz.
- Maso na špejli ugrilujte nebo upečte, vložte do rozkrojené bulky a dozdobte petrželkovým dipem.
I obyčejné věci jde připravit neobyčejně.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře