Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhané maso se rozpadá, a tak je jeho snadná stravitelnost zaručená. Při jeho přípravě můžete zpracovat maso, které vám zbylo z jiného pokrmu, a nebudete zbytečně plýtvat. Se zeleninou a rýží jde o lehký, ale sytý oběd.

Trhané maso využijete jako náplň do tortilly či místo plátku masa do hamburgeru. Moc dobré je i samotné se směsí zeleniny a v tomto případě i s avokádem. Nechte se inspirovat a jistě najdete svoji ideální kombinaci.

Jak na trhané maso se zeleninou

Připravte si suroviny potřebné na 4 porce trhaného masa, případně jejich poměr.

  1. Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na kousky, které dejte do pekáčku a zakápněte olivovým olejem.
  2. Smícháním pokrájených rajčat, protlaku, soli, pepře a oregana vytvořte salsu a nalijte ji na kuřecí maso.
  3. Pokrájejte a přidejte zeleninu dle vlastní chuti nebo možností. Např. červenou cibuli, červenou a žlutou papriku, chilli papričku a cherry rajčata.
  4. Pekáček zakryjte a dejte maso péct. Pečte tak dlouho, dokud se nerozpadá. Mezitím uvařte rýži.
  5. Než se maso a rýže udělají, pokrájejte avokádo a smíchejte jej s koriandrem a chilli kořením.
  6. Servírujte v pěkné barevné kombinaci – trhané maso se zeleninou, rýže, avokádo.

Snadný oběd či večeře vždycky potěší.

Komentáře

Další tipy a triky