Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Turecká vejce jsou virální hit, a pokud vám zachutnají, mohou se stát i hitem vaší kuchyně. Spojení chuti pošírovaných vajec a zakysané smetany je možná neobvyklé, ale rozhodně zajímavé a stojí za to je alespoň jednou vyzkoušet.

Některé internetové hity jsou úplně mimo mísu, jiné naopak. Turecká vejce nejsou tak složitá, můžete se do nich bez obav pustit a ověřit, jestli má jejich oblíbenost své opodstatnění. Podle nás by byla škoda je neochutnat.

Jak připravit turecká vejce

Kromě vajec a zakysané smetany budete na turecká vejce potřebovat především koření.

  1. Do mísy dejte zakysanou smetanu, dva prolisované stroužky česneku, olivový olej, římský kmín, sůl a pepř a promíchejte.
  2. V pánvi nechte rozpustit 3 lžíce másla, vsypte římský kmín, papriku, kurkumu a chilli. Nyní jste připravili chilli máslo, které nechte odstát.
  3. Ztracené neboli pošírované vejce uděláte následovně: rozklepněte vejce do malého cedníku a poté jej vložte do víru vroucí vody s octem.
  4. Nasekejte čerstvý kopr, část vmíchejte do zakysané smetany a část použijte na servírování.
  5. Na talíř nalijte chilli máslo, zakysanou smetanu s koprem, do smetany vložte pošírovaná vejce, polijte chilli máslem a posypte koprem, solí, pepřem a sezamovými semínky.

Sociální sítě přinášejí dobré nápady i kuchařům a gurmánům.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli