Tvarohové koblížky budou mizet pod rukama. Zkuste je podle videonávodu
Tvarohové koblížky jsou velké tak akorát do pusy, nadýchané a díky tvarohu krásně vláčné. Při jejich přípravě navíc nemusíte čekat na vykynutí, postačí prášek do pečiva. I tvarování pomocí lžíce šetří čas.
Koblihy jsou snad nejoblíbenější sladké pečivo, které milujeme k snídani. Tvarohové koblížky nejsou plněné, ale i tak chutnají famózně. Je to tím, že obsahují tvaroh, který způsobí neopakovatelnou vláčnost těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit tvarohové koblížky
Připravte si všechny potřebné suroviny na tvarohové koblížky a také dostatek místa v žaludku.
- Do mísy dejte tvaroh z vaničky, cukr, 4 vejce a rum a suroviny promíchejte.
- Poté přisypejte hladkou a polohrubou mouku, kypřicí prášek a špetku soli a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Do pánve vlijte olej a rozehřejte ho. Lžící tvarujte malé koblížky a vkládejte je pomocí druhé lžíce do oleje.
- Koblížky smažte pozvolna až dozlatova.
- Usmažené koblížky odkládejte na papírovou utěrku a ještě horké obalte v cukru.
Tvarohové koblížky jsou nejlepší ještě horké. A co teprve namočené do čokolády!
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře