Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové koblížky jsou velké tak akorát do pusy, nadýchané a díky tvarohu krásně vláčné. Při jejich přípravě navíc nemusíte čekat na vykynutí, postačí prášek do pečiva. I tvarování pomocí lžíce šetří čas.

Koblihy jsou snad nejoblíbenější sladké pečivo, které milujeme k snídani. Tvarohové koblížky nejsou plněné, ale i tak chutnají famózně. Je to tím, že obsahují tvaroh, který způsobí neopakovatelnou vláčnost těsta.

Jak připravit tvarohové koblížky

Připravte si všechny potřebné suroviny na tvarohové koblížky a také dostatek místa v žaludku.

  1. Do mísy dejte tvaroh z vaničky, cukr, 4 vejce a rum a suroviny promíchejte.
  2. Poté přisypejte hladkou a polohrubou mouku, kypřicí prášekšpetku soli a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Do pánve vlijte olej a rozehřejte ho. Lžící tvarujte malé koblížky a vkládejte je pomocí druhé lžíce do oleje.
  4. Koblížky smažte pozvolna až dozlatova.
  5. Usmažené koblížky odkládejte na papírovou utěrku a ještě horké obalte v cukru.

Tvarohové koblížky jsou nejlepší ještě horké. A co teprve namočené do čokolády!

Komentáře

Další tipy a triky