Snadné buchtičky k šodó jedna jako druhá. Naučte se je podle videonávodu
Buchtičky se šodó jsou oblíbené nejen u dětí. Při výrobě tohoto sladkého potěšení nejde jen o správnou konzistenci šodó, ale také o to, aby byly buchtičky nadýchané a dobře sály. Jak je správně vytvarovat, to se dozvíte v tomto videonávodu.
Buchtičky s krémem nebo buchtičky se šodó byly hit už před mnoha lety a jejich obliba trvá. Pokud je chcete připravit od základu, vyzkoušejte návod na snadné tvarování buchtiček, aby byly lákavé už od pohledu.
Jak tvarovat buchtičky
Nejprve si připravte kynuté těsto a poté si vyberte, který způsob vám bude lépe vyhovovat.
1. způsob
- Pekáček vymažte rozpuštěným máslem.
- Z těsta vyválejte pramen dlouhý asi 30 cm a odkrajujte z něj dílky velké asi 2 cm.
- Každý dílek vytvarujte do malé buchtičky a položte do pekáčku.
- Mezi jednotlivými buchtičkami ponechejte malé rozestupy.
- Všechny buchtičky bohatě potřete rozpuštěným máslem.
- Pekáček přikryjte utěrkou a nechte buchtičky ještě 15 minut dokynout.
- Pečte v troubě rozehřáté na 180–200 °C asi 20 minut dozlatova.
2. způsob
- Plech vymažte rozpuštěným máslem.
- Na plechu těsto vyválejte nebo roztáhněte prsty přes celou plochu.
- Potřete těsto rozpuštěným máslem.
- Pomocí kráječe na pizzu rozdělte těsto na čtverečky velké asi 2 × 2 cm.
- Plech přikryjte utěrkou a nechte buchtičky ještě 15 minut dokynout.
- Pečte v troubě rozehřáté na 180–200 °C asi 20 minut dozlatova.
A teď už zbývá jen to šodó…
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře