Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

0:00/ 1:49
LIVE

Buchtičky se šodó jsou oblíbené nejen u dětí. Při výrobě tohoto sladkého potěšení nejde jen o správnou konzistenci šodó, ale také o to, aby byly buchtičky nadýchané a dobře sály. Jak je správně vytvarovat, to se dozvíte v tomto videonávodu.

Buchtičky s krémem nebo buchtičky se šodó byly hit už před mnoha lety a jejich obliba trvá. Pokud je chcete připravit od základu, vyzkoušejte návod na snadné tvarování buchtiček, aby byly lákavé už od pohledu.

Jak tvarovat buchtičky

Nejprve si připravte kynuté těsto a poté si vyberte, který způsob vám bude lépe vyhovovat.

1. způsob

  1. Pekáček vymažte rozpuštěným máslem.
  2. Z těsta vyválejte pramen dlouhý asi 30 cm a odkrajujte z něj dílky velké asi 2 cm.
  3. Každý dílek vytvarujte do malé buchtičky a položte do pekáčku.
  4. Mezi jednotlivými buchtičkami ponechejte malé rozestupy.
  5. Všechny buchtičky bohatě potřete rozpuštěným máslem.
  6. Pekáček přikryjte utěrkou a nechte buchtičky ještě 15 minut dokynout.
  7. Pečte v troubě rozehřáté na 180–200 °C asi 20 minut dozlatova.

2. způsob

  1. Plech vymažte rozpuštěným máslem.
  2. Na plechu těsto vyválejte nebo roztáhněte prsty přes celou plochu.
  3. Potřete těsto rozpuštěným máslem.
  4. Pomocí kráječe na pizzu rozdělte těsto na čtverečky velké asi 2 × 2 cm.
  5. Plech přikryjte utěrkou a nechte buchtičky ještě 15 minut dokynout.
  6. Pečte v troubě rozehřáté na 180–200 °C asi 20 minut dozlatova.

A teď už zbývá jen to šodó…

Komentáře

Další tipy a triky