Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoce jsou jarní svátek, pro který jsou typické veselé barvy a dekorace. S videonávodem si můžete připravit dekoraci, která je jedlá a velmi snadná, přípravu zvládnou i děti. Potěšte koledníky i strávníky těmito aspikovými vajíčky.

Pro koledníky je vždy potřeba připravit nějakou tu bohatou výslužku, případně i pohoštění, pokud přijdou na delší návštěvu. Zajímavou koledou nebo svačinkou můžou být právě aspiková vejce.

Jak připravit aspiková vajíčka

Suroviny potřebné na výrobu aspikových vajíček si můžete obohatit o další dle své chuti.

  1. Do spodní strany vajíček udělejte malý otvor, nejlépe nůžkami nebo nožíkem.
  2. Bílek i žloutek vylijte a nechte na pozdější zpracování. Skořápky vymyjte a vstříkněte do nich trochu oleje ve spreji.
  3. Nakrájejte suroviny, které chcete mít zalité v aspiku, tj. olivy, šunku, kukuřici, výhonky hrášku a čerstvý kopr.
  4. Pokrájené suroviny vložte do vyprázdněných skořápek
  5. V kuřecím vývaru rozpusťte želatinu určenou na aspik a vývar ohřejte.
  6. Skořápky naplňte asi do tří čtvrtin vývarem se želatinou.
  7. Obsah skořápky zamíchejte tenkým předmětem, třeba špejlí nebo rukojetí lžičky. Dolijte vývar až po okraj.
  8. Vajíčka nechte alespoň 4 hodiny ztuhnout v lednici a poté oloupejte skořápku.

Vzhled aspikových vajíček je nevšední, ale jsou skvělá i na chuť.

Komentáře

Další tipy a triky