Aspiková vajíčka zaujmou i zachutnají. Připravte si je na Velikonoce podle videonávodu
Velikonoce jsou jarní svátek, pro který jsou typické veselé barvy a dekorace. S videonávodem si můžete připravit dekoraci, která je jedlá a velmi snadná, přípravu zvládnou i děti. Potěšte koledníky i strávníky těmito aspikovými vajíčky.
Pro koledníky je vždy potřeba připravit nějakou tu bohatou výslužku, případně i pohoštění, pokud přijdou na delší návštěvu. Zajímavou koledou nebo svačinkou můžou být právě aspiková vejce.
Jak připravit aspiková vajíčka
Suroviny potřebné na výrobu aspikových vajíček si můžete obohatit o další dle své chuti.
- Do spodní strany vajíček udělejte malý otvor, nejlépe nůžkami nebo nožíkem.
- Bílek i žloutek vylijte a nechte na pozdější zpracování. Skořápky vymyjte a vstříkněte do nich trochu oleje ve spreji.
- Nakrájejte suroviny, které chcete mít zalité v aspiku, tj. olivy, šunku, kukuřici, výhonky hrášku a čerstvý kopr.
- Pokrájené suroviny vložte do vyprázdněných skořápek.
- V kuřecím vývaru rozpusťte želatinu určenou na aspik a vývar ohřejte.
- Skořápky naplňte asi do tří čtvrtin vývarem se želatinou.
- Obsah skořápky zamíchejte tenkým předmětem, třeba špejlí nebo rukojetí lžičky. Dolijte vývar až po okraj.
- Vajíčka nechte alespoň 4 hodiny ztuhnout v lednici a poté oloupejte skořápku.
Vzhled aspikových vajíček je nevšední, ale jsou skvělá i na chuť.
Komentáře