Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaiserky jsou oblíbené a téměř všude dostupné pečivo. Když se zadaří a narazíte na ty čerstvě upečené, je to radost. A co teprve kdyby byly plněné sýrem a šunkou, a navíc zapečené? Ty by jim šlo jen stěží odolat!

Zapečenými kaiserkami si můžete zpříjemnit ráno, ale vynikající budou i jako menší oběd, večeře či jako pohoštění pro návštěvu. Jejich příprava je rychlá a k výrobě stačí jen několik surovin, takže si je jistě oblíbíte.

Jak na zapečené kaiserky

Připravit je klidně stihnete v čase, než se vám uvaří voda na čaj a vylouhuje sáček.

  1. Smíchejte jedno vejce, strouhanou mozzarellu, šunku pokrájenou na kostičky, sůl a pepř.
  2. Z kaiserek odřízněte „čepičku“ a rukou vydlabejte trochu střídy.
  3. Připravenou směsí naplňte kaiserku, kterou můžete poté ještě posypat nastrouhaným sýrem a pažitkou.
  4. Kaiserky pečte 15–20 minut na 180 °C, pěkně dokřupava.

Zapečené kaiserky se hodí i jako snídaně do postele.

Komentáře

Další tipy a triky