Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláčky, kdo by je nemiloval. Patří mezi sladké dobroty, které známe již od našich babiček a vždy se nám při jejich vůni vybaví i vzpomínky na naše dětství. Jsou fantasticky vláčné a na jazyku se jenom rozplývají.

Koláčky se nejčastěji pečou na slavnostní tabule, na hody, poutě a svatby. Svými tvary a náplněmi se liší podle krajů, ve kterých se pečou. Jiné se připravují na Horácku a jiné zase na Slovácku. Ochutnejte ty nejlepší podle následujícího výběru.

Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky patří mezi lahodné dobroty, které ze stolu zmizí jako první. Díky tomu, že mají dvojí náplň, jsou velmi vláčné a fantasticky chutnají i druhý den. Koláčky se připravují z kynutého těsta, plní tvarohem a zdobí povidly a drobenkou.

Svatební koláčky

Na každý svatební stůl neodmyslitelně patří koláčky. Ať jich připravíte jakékoliv množství, můžete si být jistí, že žádný nezbyde. Jejich velikost a tvar se liší podle oblasti, ze které svatebčané pochází. Často bývají i součástí výslužky, která se rozdává.

Klasické tlačené koláčky

Tradiční tlačené koláčky se chystají z kynutého těsta. Mají kulatý tvar, akorát do ruky, a na povrchu se zdobí náplní, kterou máte nejraději. Vybírat můžete mezi tvarohovou, makovou nebo povidlovou. S tvarováním těchto koláčků vám pomůže obyčejná sklenička.

Jak připravit tvarohovou náplň do koláčků

Doporučujeme vám zhlédnout videorecept, který vás naučí připravit tvarohovou náplň. Ta se řadí mezi nejoblíbenější náplně do kynutých buchet, koláčů i závinů. Buchty jsou díky ní krásně vláčné.

Jaké koláčky jsou typické pro vaši oblast? Budeme rádi, když nám napíšete do komentářů pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky