7 nejlepších receptů na jahodové nepečené dezerty. Využijme sezonu jahod naplno
Jahody, které neprojdou tepelnou úpravou, si zachovají nejvíce vitamínů, chuti a vůně. I proto jsou nepečené dezerty tak oblíbené a žádané. V našem přehledu představujeme sedm nejlepších.
Navíc je řada dezertů a nepečených pochoutek vhodná i pro úplné začátečníky. Vyrobit mléčný jahodový shake trvá jen chvilku, takže mnoho receptů je navíc velmi rychlých. Náš výběr jistě uspokojí i ty zkušenější v kuchařských dovednostech.
Chcete do těla dostat hodně vitamínu C, ale zakusovat kyselý citron se vám příčí? Sladké a lehké jahody jsou tedy jasná volba! Množství céčka obsažené v typicky letních plodech je srovnatelné právě s…
- Krupicovo-pudinkový letní dort
- Jahodový pohár s jogurtem
- Jahodová zmrzlina
- Jahodový koktejl
- Jahodové tiramisu
- Panna cotta s jahodami
- Jahodová polévka s kefírem
1. místo
Krásný a chutný nepečený dort vypadá velmi svátečně a přitom není složitý. Z rozdrcených sušenek a másla upěchujeme na dno dortové formy budoucí korpus. Z mléka, cukru, dětské krupičky, pudinku a másla uvaříme kaši, kterou nalijeme do formy. Po ztuhnutí poklademe jahodami a zalijeme červeným dortovým želé uvařeným podle návodu. Hned po ztuhnutí a vychlazení můžeme krájet a servírovat. Poradí i návodné video.
Jahodové poháry můžeme v sezoně připravovat často. Na dno pohárových sklenic rozdělíme jahodový jogurt, zalijeme uvařeným jahodovým pudinkem, po ztuhnutí pokryjeme jahodami a zalijeme červeným jahodovým želé, které jsme připravili podle návodu na sáčku. Po ztuhnutí můžeme dozdobit a podávat.
Z vychlazené smetany, rozmačkaných jahod, cukru a mléka připravíme směs, kterou zmrazíme v zmrzlinovém strojku nebo v mrazáku podle naší rady. Jednoduše připravená ledová pochoutka s chutí jahod udělá radost každému.
Mléčné ovocné koktejly nás mnohdy provázejí celé léto. Stačí rozmixovat ovoce, cukr, mléko a zakysanou smetanu nebo jogurt a dostaneme lahodnou svačinu plnou vitamínů, chutí a bílkovin během chvilky. Chutná zvláště dětem.
Jahodové tiramisu podle italského receptu je jiné než to klasické. Krém zůstává stejný z vajec a mascarpone, ale piškoty se namáčejí místo v kávě v rozmačkaných jahodách. Nakrájenými jahodami je lze ještě proložit. Vrstvy nakonec posypeme nastrouhanou bílou čokoládou nebo kokosem. Po rozležení je lahoda na světě.
Efektní dezet ve skleničce se skládá z jahodového rosolu, který po zatuhnutí v šikmé poloze zalijeme klasicky uvařenou panna cottou. Práce se želatinou má svá pravidla, ale když je ovládnete, budete mít bohatší rejstřík moučníků a dezertů. Naše návodné video vám pomůže k dokonalému výsledku.
Osvěžující studené polévky jsou v horku vítanou pochoutkou. Tato je z kefíru, rozmixovaného s jahodami, kysanou smetanou a cukrem. Polévku podáváme jako svačinu nebo lehkou večeři s piškoty. Jednoduchá a rychlá dobrota potěší nejen děti.
Sezona jahod netrvá dlouho a my ji rádi plně využíváme ke spokojenosti našich strávníků. Dopřejme si je, dokud jsou snadno dostupné a chuťově nejlepší. Některé dezerty se dají připravovat i z jahod mražených.
Komentáře