Jahody - spousta vitamínů, málo kalorií
Chcete do těla dostat hodně vitamínu C, ale zakusovat kyselý citron se vám příčí? Sladké a lehké jahody jsou tedy jasná volba! Množství céčka obsažené v typicky letních plodech je srovnatelné právě s citrusy. Jahody navíc obsahují málo kalorií, a tak jsou vhodným mlsáním pro ty, kdo si hlídají linii.
Jahody jsou výborné syrové jen tak se šlehačkou, v jogurtu, pudinku, jako ozdoba na dortu, v koláči či ovocných knedlících. Hodí se i do smoothies a obilných kaší. Jahody obsahují také velmi dobře stravitelnou vlákninu, což usnadňuje jejich tepelnou úpravu, takže jsou z nich skvělé marmelády. Doporučujeme nasbírat si svoji dávku samosběrem, protože jahody, které si sami natrháte, chutnají tak nějak lépe.
Ale jahody neslouží jen jako náplň do koláčů a ovocných knedlíků. Chcete-li zkusit něco netradičního, vsaďte na studenou jahodovou polévku s bílým vínem, která dokonale osvěží v horkém počasí. Naopak po jídle si můžete dopřát jahodové cappucino. A napadlo vás někdy zkombinovat jahody s parmskou šunkou? Je to dokonalá chuťová souhra!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Placičky s kopřivami
Přidáno před 2 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 3 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 6 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 8 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Česká zelňačka učarovala i Němcům: Kromě kysaného zelí její kouzlo spočívá v jedné dobře zvolené ingredienci
Pečeme s Ivou: Znáte vohrnoušky? Nadýchané buchty s tvarohovou náplní lahodí oku i mlsným jazýčkům
Vaječná tlačenka podle šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta: Dokonalou chuť jí dodá nálev s netradiční ingrediencí