Koprová polévka patří k těm nejoblíbenějším. Každá rodina ji vaří trochu jinak a má svůj osvědčený recept
Koprová polévka má výbornou chuť a krásně voní po kopru. Připravuje se v mnoha variantách. Vylepšit ji můžeme houbami, vajíčky, smetanou nebo kysaným zelím. Oblíbené recepty nám poradí, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty na koprovou polévku
Možná se nám stalo, že nás někdo pozval na koprovou polévku a ta pak chutnala úplně jinak, než jsme čekali. Každá rodina má svůj oblíbený recept a i v našem receptáři najdeme různé postupy, jak ji uvařit. Co mají společného, je hlavně jemně nakrájený kopr.
Jednoduchá koprová polévka
Podle jednoduchého receptu dáme do hrnce s trochou osolené vody vařit na kostečky nakrájené brambory. Po chvíli, jakmile začnou měknout, je zalijeme hrnkem vody, ve kterém jsme rozmíchali trochu hladké mouky. Povaříme a dolijeme na požadované množství mlékem (může být i rostlinné). Ke konci vaření polévku podle chuti dosolíme a odstavíme. Nakonec přidáme jemně nakrájený kopr.
Jak polévku vylepšit
Základní postup vylepšíme různými způsoby. Přidáváme především vajíčka - buď je v polévce rozmícháme a společně s ní povaříme, nebo je uvaříme zvlášť natvrdo, každému strávníkovi nakrájíme na talíř a přilijeme polévku. Další možností jsou houby, můžeme vyzkoušet nadrobno nakrájená kuřátka (houby), která vaříme společně s polévkou, nebo při podávání polévku doplníme houbami z octového nálevu. Kdo chce, ještě si polévku dokyselí (např. trochou octa, který si dá lžící na talíř). Oblíbenou variantou je kysané zelí - dává se přímo na talíř (bez vaření).
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Kopr ve sladkokyselém nálevu: Klasický recept s cukrem, octem a solí je snadný na přípravu a zvládne jej každý
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jíška je jednou z možností
Komentáře