Máte doma plechovku Salka a přemýšlíte, jak ji nejlépe použít? Vyzkoušejte báječné řezy a další výborné moučníky
Salko v plechovce je oblíbené hlavně před Vánocemi, když z něho připravujeme atraktivní a chutné cukroví. A pokud nám nějaká plechovka zůstala a cukroví máme dopečeno, můžeme ze Salka vyzkoušet báječné řezy, bábovku nebo třeba buchtu na plech.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Výborné ořechové řezy s krémem ze Salka
Tato pochoutka potěší rodinu a můžeme ji směle připravit i na sváteční chvíle a pro návštěvu.
- Na těsto potřebujeme 2 hrnky polohrubé mouky, 1,5 hrnku cukru moučka, 4 vejce, 1 hrnek vlažné vody, 1 hrnek oleje, 1 prášek do pečiva, 1 lžíci kakaa.
- Na polevu si připravíme 1 Salko a 1 máslo, dále potřebujeme menší množství čokoládové polevy a 10 dkg mletých ořechů.
- Vejce ušleháme s cukrem, postupně přidáme další přísady a po smíchání těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme cca 25 minut, poté vyzkoušíme propečenost špejlí.
- Na polevu vaříme Salko ponořené ve vodě cca 2,5 hodiny, nejlépe den předem, aby vychladlo.
- Vychlazené Salko vyšleháme s máslem, vzniklým krémem potřeme vychladlý korpus.
- Na závěr už jen ozdobíme povrch řezů - posypeme je mletými ořechy a nastříkáme cik-cak čokoládovou polevu. Poté necháme v lednici ztuhnout.
Postup nám názorně předvede natočené video:
Karamelové řezy snů a další dobroty
Další moučníky jsou lákavé už svými názvy - Karamelové řezy snů, Kouzelné řezy a Duhové Salko řezy. Na karamelové řezy snů nejprve upečeme korpus z piškotového těsta, potřeme ho pudinkem, na něj rozložíme sušenky Bebe a po ztuhnutí ještě zalijeme krémem ze zkaramelizovaného Salka. Na závěr řezy dozdobíme čokoládovou polevou a vychladíme.
Nejlepší Salko moučníky pro sváteční chvíle
Pokud potřebujeme zkaramelizované Salko - buď si ho připravíme sami z obyčejného Salka, nebo si koupíme již zkaramelizované. I Salko si můžeme připravit sami a vyjde dokonce levněji než kupované. Inspiraci na moučníky najdeme v receptech našich čtenářů, kromě řezů zaujme i bábovka.
Další recepty na výtečné moučníky, všední i sváteční, najdete v našem receptáři.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme za vás: Domácí salko je lepší a levnější než to kupované. Vyjde vás na 30 Kč!
Domácí vánoční Salko: Je skvělé jako základ likérů, uplatní se do krémů i pro výrobu fantastických Rafaello kuliček
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Komentáře