Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frgál je druh sladkého pečiva tradičně vyráběný na Valašsku, typický svým větším průměrem. Připravuje se z kynutého těsta, plní se oblíbenou náplní a sype sladkou drobenkou. Máme pro vás tipy na nejoblíbenější náplně do frgálů.

Tenoučké kynuté těsto a spousta voňavé náplně, to je typický valašský frgál, který se peče o velikosti až 30 cm v průměru. Příprava kynutého těsta není vůbec složitá a frgály můžeme plnit náplněmi z máku, tvarohu, povidel či různého ovoce.

Klasické náplně na frgály

Mezi nejznámější náplně, které na frgály dáváme, patří jednoznačně ty z tvarohu, dále z máku, povidel nebo také z namletých ořechů. Povrch frgálů sypeme tradiční drobenkou, připravenou z hladké mouky, másla a cukru.

Ovocné náplně na frgály

Frgály také plníme náplněmi z ovoce či domácí marmeládou. Nejoblíbenější jsou hruškové a jablečné náplně, ale využít můžeme jakékoli oblíbené ovoce. Na frgály je třeba myslet už v létě, když ovoce sklízíme, a připravit si na celý rok dostatečné zásoby vhodných marmelád, povidlí nebo sušeného ovoce.

Jak se připravuje báječný valašský frgál, to vám předvede názorný videorecept, podle kterého si tuto dobrotu můžete jednoduše připravit k odpolední kávě.
Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky