Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snídaně je základem dne a měli bychom dbát na to, abychom si zvolili plnohodnotný pokrm. Vajíčka jsou skvělým zdrojem důležitých bílkovin, vitamínů i minerálů a můžeme s nimi vykouzlit nespočet výtečných pokrmů.

Vejce jsou nepostradatelnou surovinou v kuchyni, velmi často je využíváme k zapékání pokrmů, při pečení buchet a moučníků, nebo také ke spojení masa na sekanou a karbanátky. Vařená vejce využíváme také do salátů i pomazánek.

Míchaná vejce

Krémová míchaná vajíčka jsou nejvíce oblíbenou snídaní, jejich příprava je velmi jednoduchá, přesto dáváme pozor, abychom je nevypražili do suché hmoty. Krémové konzistence vajíček docílíme přidáním malého množství smetany.

Sázená i zastřená vejce

Zastřená vejce se skvěle hodí na toast s uzeninou i zeleninový salát, nebo si můžeme připravit známá vejce benedikt s holandskou omáčkouSázená vejce připravujeme na pánvi, skvěle chutnají s vypraženou slaninou nebo také na upečených waflích.

Pomazánky z vajec

Vajíčkové pomazánky jsou báječnou variantou, a to jak k snídani, tak k svačině nebo i k večeři. Pomazánku z vajec můžeme připravit z tvarohu nebo čerstvého sýru a skvěle chutná s čerstvými bylinkami jako je pažitka, petrželka nebo jarní cibulka.

Uvařit vejce není nic složitého, přesto bychom měli dodržet postup u přípravy míchaných vajíček, aby byla dokonale krémová. Následující videorecept vám poradí, jak na to a čím vajíčka dochutit.
Přejeme dobrou chuť.

Další tipy a triky