Nejlepší těsto na langoše: S našimi tipy tím bude to vaše, nadýchané jako obláček
Nejoblíbenějším občerstvením ze stánků jsou jednoznačně langoše. Při pohledu na nadýchané placky hojně potřené česnekem, polité kečupem a posypané notnou dávkou sýru se začnou sbíhat sliny nejednomu z nás.
Langoše jsou dominantou poutí, jarmarků, různých festivalů a dalších kulturních akcí. Doma si je však můžete připravit podle vašich preferencí a nešetřit na jejich finálním "obložení". A jak jinak, vše začíná u dobrého a kvalitně připraveného těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na to nejlepší těsto na langoše
S námi zvládnete krásně nadýchané těsto na langoše levou zadní.
- Nejlepším těstem na langoše je jednoznačně to, které obsahuje jogurt. Ten totiž zabraňuje příliš velkému nasáknutí oleje a těstu dodává úžasnou vláčnost.
- Nezapomeňte, že všechny potřebné suroviny by měly mít stejnou (pokojovou) teplotu, aby byly splněny zásadní podmínky pro správné kynutí těsta.
- Důležité je také dopřát těstu dostatečný čas pro kynutí, aby vám nevznikly jen tvrdé a nedobré placky.
- Po vykynutí a vytvarování jednotlivých placek je ještě nechte alespoň 10 minut opětovně kynout. Tím langošům přidáte na nadýchanosti.
Marně sháníte recept na tyto chutné placky, nejlépe i s postupem přípravy? Vyzkoušejte námi mnohokrát ověřený recept na domácí langoše, na který nedáme dopustit, a dejte nám do komentářů vědět, jak vám chutnalo. Těšíme se.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Chyby při přípravě langošů: Křupavé placky potřebují čas i jemnou práci s těstem
7 receptů na langoše: Oblíbenou dobrotu milujeme s kečupem a strouhaným sýrem
Langoše podle semifinalisty MasterChefa Pavla Berkyho: Zkuste místo eidamu parmezán a přidejte bylinky, radí kuchař
Komentáře