Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosky, laskonky, kuličky, roládky a mnoho dalších druhů cukroví bývá každoročně na vánoční tabuli v každé české domácnosti. A co má toto cukroví společné? Je lahodné a jeho základ tvoří strouhaný kokos. Inspirujte se našimi nejoblíbenějšími recepty.

Vánoční pečení je v plném proudu. Co nevidět přijde čas také na nepečené kousky a poslední doplnění krémem. Typickou vánoční vůní je neodolatelná vůně kokosu, který využíváme do mnoha druhů cukroví a také náplní. Kokosové cukroví většinou mizí z talířů jako první, protože je jemné a rozplývá se na jazyku. 

Bílkové cukroví s kokosem

Na povrchu křupavé, uvnitř vláčné, přesně to je bílkové cukroví. Využijeme na něj nespotřebované bílky - třeba z přípravy vánočního likéru. Bílkové cukroví je pouze z pár ingrediencí a kokos bývá jednou z nich. Aby se nám toto cukroví povedlo, je důležité vyšlehat pevný sníh.  Z bílků připravíme oblíbené štafetky, kokosky, pusinky a laskonky

Kokosové cukroví z křehkého těsta

Cukroví z křehkého těsta a kokosu je neuvěřitelně chutné a voňavé. Křehké těsto zpracováváme rychleji, abychom ho nepřehřáli. Těsto pak necháváme odpočinout do druhého dne v lednici a následně vykrajujeme tvary, pečeme a slepujeme krémem či marmeládou, případně také zdobíme polevou

Nepečené cukroví s kokosem

Nepečené cukroví je velmi populární, protože je bleskové a jednoduché, navíc chuťově fantastické. Kokos bývá nedílnou součástí tohoto cukroví a funguje jako skvělé pojidlo. Mezi nejoblíbenější kousky patří nepečené kuličky, vánoční roládky, kokosové salámy a kmeny. Nesmíme zapomenout také na tradiční kokosová hnízda neboli úly plněná krémem. 

Kokosové likéry a krémy do cukroví 

Kokosové aroma nemusíme vměstnat jen do těsta. Jednoduše připravíme domácí vánoční kokosový likér z karamelového Salka nebo kokosový krém, kterým naplníme cukroví z křehkého těsta. Máme pro vás několik oblíbených receptů

Netradiční cukroví s kokosem

Nakonec tu máme několik kousků, které jen tak běžně na vánoční tabuli nenajdeme. Překvapme své blízké výborným a nápaditým cukrovím, které voní kokosem a už jen při pohledu na něj se nám sbíhají sliny. Ze zbylých lineckých koleček připravíme jednoduše vynikající dělbuchy, nebo vyzkoušíme ježky ukrývající oříšek

Na závěr pro vás máme inspiraci na lahodné a křehké foukané rohlíčky s kokosem. Jejich přípravu můžete zhlédnout v našem videonávodu níže. 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky